מגה תעשיות
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

תוכנית צפון: מענקי הון לתעשייה

07/09/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה מפרסמת מסלול השקעות הון ייעודי לשימור וחיזוק של הפעילות העסקית ביישובים ובאזורי תעשייה הסמוכים לגבול לבנון. המסלול (הוראת מנכ"ל 4.76), בהיקף של 60 מיליון שקלים, מתפרסם במסגרת תוכנית הסיוע הרחבה של המשרד לחיזוק התעשייה והפעילות העסקית בצפון שאושרה לאחרונה בממשלה, בהיקף כולל של 610 מיליון שקלים.

שר הכלכלה והתעשייה, ח"כ ניר ברקת: "התעשייה בצפון היא חומת המגן הכלכלית של מדינת ישראל והיא גם המפתח לעתיד של האזור כולו. אחרי חודשים לא פשוטים של התמודדות ביטחונית מורכבת, אנחנו יוצאים לדרך עם מסלול ייחודי שיאפשר למפעלים ולעסקים לשקם את פעילותם, לשמור על מקומות העבודה ולהחזיר את הכלכלה המקומית למסלול של צמיחה. משרד הכלכלה והתעשייה מחויב לא רק לשיקום אלא גם לבניית עתיד חזק ומשגשג לתושבי הצפון ולמדינת ישראל כולה."

המסלול מאפשר לקבל מענק של עד 50% מהיקף ההשקעה ומיועד לעסקים עם דגש בתחום התעשייה, שהיו ממוקמים סמוך לגבול ביום 6.10.2023 ומעוניינים להשקיע ברכוש קבוע כדי לחזור לרמת הפעילות ערב פתיחת מלחמת "חרבות ברזל". מדובר בתקציבים שיסייעו משמעותית לפיתוח כלכלי של היישובים ואזורי התעשייה שנפגעו, לעיתים באופן קשה, בעקבות הלחימה.

המסלול מחולק לשתי תוכניות שאליהן אפשר להגיש בקשות סיוע: מסלול מהיר בשיטת כל הקודם זוכה, מיועד לתוכניות בהיקף השקעה של פחות משלושה מיליון שקלים, ומסלול תחרותי, לתוכניות השקעה בהיקף של יותר משלושה מיליון שקלים. תקרת המענק לעסק במסלול זה היא 15 מיליון שקלים.

גם עסקים שקיבלו פיצוי ממס רכוש לשם שיקום והצטיידות, יוכלו לקבל במצטבר עד 75% מענק למימון השקעות ההון שיאושרו במסגרת המסלול. שתי התוכניות במסלול פתוחות להגשות עד 20/10/2025 בשעה 13:00.

קישור להגשת בקשה

שלמה אטיאס, מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה: "התעשייה והעסקים בגבול הצפון חוו פגיעה קשה, ועלינו לספק להם את התנאים המיטביים להשתקם ולצמוח. לשם כך יזמנו מסלול כדי לסייע לתעשייה ולעסקים בשימור הפעילות העסקית ערב 7/10/23. נמשיך להיות קשובים לשטח ולספק פתרונות מיידים כדי לעודד פיתוח וצמיחה של התעשייה והעסקים ביישובי האזור ובאזורי התעשייה באזור צפון הארץ, כהגדרתם בהחלטת הממשלה 3265, והאצת הצמיחה הכלכלית באזור."

עשרות מסלולי הסיוע מיועדים לחיזוק מגזר התעשייה ועסקים קטנים ובינוניים באזור, וכמו כן להגדיל את שוק התעסוקה, למשוך משרות איכותיות לאזור ולסייע בביצוע הכשרות מקצועיות, בעבודה משותפת עם המעסיקים ועם גופים נוספים המתמחים בכך.

 

אילוסטרציה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן