מגה תעשיות
כתבות
נהלים ותקנות בתעשייה
לעמוד קודם

תוכנית של משרד הכלכלה והתעשייה להעלאת הפריון בתעשייה - הוראת מנכ"ל 4.44

תוכנית של משרד הכלכלה והתעשייה להעלאת הפריון בתעשייה. התוכנית מיועדת לתאגידים המעוניינים להתייעל ולהעלות את רמת הפריון במפעל שבבעלות התאגיד או בקווי ייצור במפעל.

15/08/2021
זמן קריאה: 4 דק'

במרבית הענפים הישראלים קצב צמיחת הפריון בעבודה (תוצר מקומי גולמי לשעת עבודה) נמוך בהשוואה למדינות ה-OECD ומהווה חסם צמיחה מרכזי למשק הישראלי. התוכנית להעלאת הפריון בתעשייה של משרד הכלכלה והתעשייה מציעה דרכי פעולה לשיפור מדדי הפריון (הערך המוסף למשרה והערך המוסף לשעה) ב-30% לפחות, וכך להעלות את רמת פריון העבודה במפעל.

התוכנית מיועדת לתאגידים המעוניינים להתייעל ולהעלות את רמת הפריון במפעל שבבעלות התאגיד או בקווי ייצור במפעל, ובלבד שעיקר הפעילות בכל אחד מאלה הוא באחד מענפי התעשייה המפורטים בהגדרת "מפעל" הקבועה בסעיף 3.5 להוראה.

 

 

אפשר להגיש בקשת סיוע על אחד מאלה:

1. בקשת סיוע למפעל בתאגיד מבקש הסיוע, אך לא ליותר משני מפעלים בתאגיד.

2. להגיש בקשה לקו ייצור במפעל, אך לא ליותר משני קווי יצור במפעל אחד או שני קווי ייצור בשני מפעלים במצטבר.

אשר להיקף מחזור המכירות של הפעילות הייצורית נשואת הבקשה (המפעל התעשייתי או קו הייצור), "פעילות זעירה" או "פעילות קטנה" או "פעילות בינונית", או כהגדרתן בסעיף 2.4 להוראה, ובלבד שהכנסתו של המפעל (גם אם הבקשה הוגשה רק בעבור קו ייצור) אינה עולה על 200 מיליון שקלים בשנה קלנדרית או בממוצע שלוש השנים הקלנדריות שקדמו להגשת הבקשה, כאמור בסעיף 4.5.3 להוראה.

מספר העובדים במפעל התעשייתי או בקו הייצור: בין 5 ל-250 עובדים בתחום הפעילות נשואת הבקשה.

מיקום גיאוגרפי של המפעל התעשייתי או קו הייצור: אזור עדיפות לאומית או ירושלים.

שיעור הסיוע וגובה הסיוע המקסימלי בהתאם לפעילות הייצורית סוג הפעילות הייצורית (מפעל תעשייתי או קו ייצור)
פעילות זעירה פעילות קטנה פעילות בינונית
30% מסך ההשקעות המזכות
ולא יותר מ-300 אלף ₪
30% מסך ההשקעות המזכות
ולא יותר מ-1.5 מיליון ₪
30% מסך ההשקעות המזכות
ולא יותר משלושה מיליון ₪
חלוקה בין השקעות הוניות להשקעות רכות
  תקרת סך ההשקעה המזכה תקרת ההשקעה המקסימלית להשקעות הוניות סך ההשקעות - מינימלית ומקסימלית - להשקעות רכות
מינימום השקעה נדרשת מקסימום השקעה נדרשת

סוג הפעילות הייצורית
 

פעילות זעירה מיליון ₪ עד 950 אלף ₪ 50 אלף ₪ 200 אלף ₪
פעילות קטנה חמישה מיליון ₪ עד 4.75 מיליון ₪ 250 אלף ₪ מיליון ₪
פעילות בינונית עשרה מיליון ₪ עד 9.5 מיליון ₪ 500 אלף ₪ שני מיליון ₪
ההשקעות המזכות השקעות הון והשקעות רכות כמפורט בסעיף 3.1 לנוהל ההוראה        
תקופת הסיוע הסיוע יינתן בתקופת ביצוע ההשקעות של 36 חודשים ממועד כתב האישור. הוועדה רשאית להאריך תקופה זו, ללא תוספת תקציבית, עד לתקופה של 12 חודשים, ומנימוקים שיירשמו.        
תקופת התוכנית מתקופת הסיוע וחובות הדיווח המחויבות, ולא תעלה על 44 חודשים.        
השיפור הנדרש במדדי הפריון שיפור של לפחות 30% במדדי פריון העבודה (ערך מוסף למשרה וערך מוסף לשעה).        
שאלות ותשובות
מגבלת 200 מיליון שקלים: אם ח.פ. אחד עובד במספר אתרי ייצור (מפעלים), האם מתייחסים למחזור של אתר הייצור הספציפי או של כל מחזור החברה? (נניח שלחברה מחזור של 210 מיליון שקלים והיא פועלת בשני אתרים שבכל אחד מהם המחזור הוא 105 מיליון שקלים - האם תוכל להגיש בקשה בעבור אתר יחיד? בהנחה כמובן שהיא יודעת לייצר את הפרדת החשבונות). מגבלת ה-200 מיליון שקלים של מחזור המכירות היא למפעל יחיד, ואין הכוונה לכל מחזור החברה, בהנחה שעומדים בהגדרת המפעל בהתאם לסעיף 3.5 בהוראת המנכ"ל.
האם מפעלים שיש להם תוכנית פתוחה בהוראת מנכ"ל 4.56, תוכנית לקידום המיחשוב בתעשייה, זכאים לקבל מענקים בפריון? מפעלים שיש להם תוכנית פתוחה בהוראת מנכ"ל "תוכנית לקידום המחשוב בקרב עסקים קטנים ובינוניים בתעשייה מס' 4.56" זכאים לקבל מענק במסלול פריון, ככל שמדובר במרכיבי השקעה שונים מאלו שכבר אושרו להם.
מפעל שניגש במקצה קודם בשנת 2020, נדחה והגיש בקשה לדיון חוזר - האם הבקשה לדיון חוזר תתייחס לשינויים הנוכחיים בהוראת המנכ"ל ויתאפשר לקבל מענק? או עדיף למשוך את הבקשה לדיון חוזר ולהגיש בקשה חדשה (בהנחה כמובן שההשקעות טרם בוצעו)? בקשה לדיון חוזר נבחנת לפי הוראה שהייתה רלוונטית בעת הגשת הבקשה המקורית. ככל שהחברה מעוניינת להגיש בקשה חדשה, היא יכולה להגיש בקשה בעבור השקעות חדשות שיבוצעו ממועד פרסום ההוראה, 25 במאי 2021 (ראו גם סעיף 4.13 להוראת המנכ"ל), ובלבד שהוגשה בקשה במועדים הקבועים בהוראה.
האם מפעל שזכה בתוכנית שביל החלב יוכל לגשת לתוכנית 4.44 לפי סעיף 11 בהוראה? מפעל שקיבל כתב אישור לפי הוראת מנכ"ל 4.34 - מסלול לקידום התחרות בענף מוצרי החלב - יכול להגיש בקשה במסלול פריון ככל שמדובר בהשקעות שונות מאלו שכבר אושרו לו.
מפעל היושב באריאל עקב דרישת העירייה נדרש לפנות את המקום ועובר זמנית לברקן עד הקמת מפעל חדש באריאל. האם יכול להגיש בקשה למסלול? מעבר בתחילת 2022. אזור תעשייה ברקן משתייך למועצה האזורית שומרון. על פי החלטת הממשלה לא ניתן מענה לאזור זה, ולכן ההוראה לא חלה על אזור תעשייה זה.
חברה שרכשה פעילות של חברה אחרת מכונס - האם היא עומדת בקריטריון של חמש שנים? החברה הנקנית הייתה קיימת 20 שנה. אילו מסמכים צריך בשביל לתקף? ראה סעיף 5.2.5 להוראה. מלבד המסמכים הדרושים להגשת בקשה, נדרש הסכם רכישה. כל בקשה תיבדק לגופה.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן