מגה תעשיות
כתבות
רובוטיקה בתעשייה
לעמוד קודם

רובוטים בתעשיית החיתוך מצריכים תכנון וניטור

​השימוש ברובוטים נתפס כאמצעי להגברת התפוקה, לשיפור הדיוק ולהפחתת עלויות עבודה.

תומאס מת'יוס |  
15/08/2021
זמן קריאה: 3 דק'

העלייה בשימוש ברובוטיקה ניכרת בכל המחוזות, בייחוד בתעשיית כלי החיתוך. בשעה שיותר ויותר יצרנים פונים לתעשיות רכות יותר, השימוש ברובוטים נתפס כאמצעי להגברת התפוקה, לשיפור הדיוק ולהפחתת עלויות עבודה. הדבר גורם לרבים לשאול אם רובוטים יחליפו בני אדם לחלוטין באחד הימים. שאלה נוספת שנשאלת בעקבות זאת היא אם היתרונות טובים מכדי להיות אמיתיים.

השימוש ברובוטים נמצא במגמת עלייה. בארה"ב בלבד יותר מ-34,000 מערכות רובוטיות הוכנסו לשימוש בשנת 2016. העלויות הראשוניות נראות כבדות, אך הפחתת עלויות התפעול, קלות התכנות והפוטנציאל לתפוקה מוגברת, כל אלה מצדיקים אוטומציה מוחלטת של כלי העבודה לרבים. בייחוד תעשיית החיתוך משתמשת ברובוטיקה כדי לבצע משימות מונוטוניות שבעבר ביצעו בני אדם. הכוונה למשימות כגון טעינה ידנית, בדיקה והסרה של כלים וחומרים. כמה יצרנים אף משתמשים ברובוטים לעבודות של 24 שעות ביממה תוך שימוש מינימלי בבני אדם. אבל כמו כל התקדמות טכנולוגית, יש יצרנים שטובים בכך יותר, וכאלו שפחות.

כאשר רובוטים משתבשים

המקרה המפורסם ביותר של רובוטיקה שלא עמדה בציפיות התרחש בחברת טסלה. מערכת רובוטית מלאה ניהלה את הייצור של מודל 3 המצופה. התהליך לא עבד, וטסלה לא הייתה מסוגלת לספק את כמות המכוניות שהובטחה. לאחר רבעון עגום בשנת 2018, נאלץ אילון מאסק להביא בני אדם שיחליפו את הרובוטים. במילותיו של מאסק עצמו: "אוטומציה מופרזת בטסלה הייתה טעות. בני אדם לא מוערכים כראוי".

  בייחוד תעשיית החיתוך משתמשת ברובוטיקה כדי לבצע משימות מונוטוניות שבעבר ביצעו בני אדם. הכוונה למשימות כגון טעינה ידנית, בדיקה והסרה של כלים וחומרים. כמה יצרנים אף משתמשים ברובוטים לעבודות של 24 שעות ביממה  

הטעות הגדולה של טסלה לא הייתה אוטומציה, אלא חוסר התחשבות בשרשרת האספקה המלאה וחוסר תכנון ראוי. חלק מהתהליכים האוטומטיים הגבירו את הייצור כפי שהובטח, אלא ששרשרת הייצור המלאה לא הוגברה. לבסוף נוצרו "צווארי בקבוק" בתחתית שרשרת הייצור. לא משנה כמה מהר הושלם חלק אחד מהתהליך, החלק הבא לא הצליח לעמוד בקצב.

מהמקרה של טסלה אפשר ללמוד כי יש לשקול איך המערכת כולה פועלת, מה מתחבר עם מה והיכן קיימת תלות. אין טעם להיות מהיר בקצה אחד של התהליך בלבד.

 

כאשר רובוטים עובדים

שלא כמו במקרה של טסלה, החברה השוויצרית Fraisa, אשר מספקת ללקוחותיה מגוון של כלים עגולים, כלי טחינה, מקדחות וברזים, עברה לשיטת ייצור בסגנון lights outs למשך 50 שעות בשבוע, והתוצאות היו מפתיעות. לא רק שהגדילו את שעות הייצור מ-105 בשבוע ל-150 פר מכונה, הם צמצמו את עלויות התפעול לחצי. עובדים שמרו על שכרם, והעסק השקיע זמן רב יותר בהכשרתם בתהליכי ייצור אחרים. כעת יש להם כוח עבודה מיומן יותר ומעורב, אשר מתמקד בעבודה בעלת ערך מוסף ולא במעקב אחר תהליכים ידניים. התוצאה הייתה פחות שעות עבודה ויותר שעות עם משפחה וחברים. נוצר מצב של win-win ללקוחות, לעסק ולעובדים.

 

שום דבר לא חקוק בסלע

צווארי בקבוק עלולים להתרחש בגלל חוסר ידע בתכנות בתוך הארגון. כאשר עלויות העבודה הכללית מצטמצמות, יש להקדיש שעות נוספות לתכנות. יש להעסיק מתכנתים המתמחים בתכנות של רובוטיקה, או להשקיע במערכת שתתרגם את הבקשות. מגדירים לאפליקציה את הצורך, והיא מנחה את הרובוטים איך לעשות זאת.

רובוטים נמצאים כאן כדי לתמוך בבני אדם בתעשיית כלי החיתוך ומעבר לכך. אלא שהם מצריכים תכנון, ניטור ותמיכת תוכנה מבני אדם כדי שיפעלו באופן אופטימלי.


מקור: www.manufacturingtomorrow.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן