מגה תעשיות
מדורים
ביו טכנולוגיה
לעמוד קודם

פיס אוף מיט בהסכם עם ENOUGH

25/05/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

מיטק 3 די, חברת דיפ-טק (Deep-tech) בינלאומית הנמצאת בחוד החנית של מהפכת הבשר המתורבת דיווחה, כי החברה הבת הבלגית פיס אוף מיט (Peace of Meat), הנמצאת בבעלותה המלאה, חתמה על הסכם פיתוח משותף עם חברת ENOUGH, מובילה עולמית בתחום המיקרופרוטאין, רכיב מזון הנוצר על ידי תהליך תסיסה של פטריות לטובת האצת אסטרטגיית הכניסה לשוק מוצרי המזון ההיברידיים.

מדובר בשיתוף פעולה פורץ דרך, שנועד לפתח מוצרי מזון היברידיים טעימים ומזינים, המיטיבים לדמות את חוויית האכילה של מוצרי בשר הגדלים באופן קונבנציונלי. ההסכם משלב את המומחיות של Peace of Meat בפיתוח מוצרי בשר מתורבת של בעלי כנף עם יכולות הפיתוח של ENOUGH בייצור תחליפי חלבון על בסיס מיקרופרוטאין.

הביומסה של השומן המתורבת שפיתחה Peace of Meat מספקת למוצרי הבשר האלטרנטיביים את הטעמים, הניחוחות והמרקמים האופייניים לבשר שגדל באופן קונבנציונלי. המיקרופרוטאין של חברת ENOUG הוא רכיב מזין המאופיין בערכים גבוהים של חלבון, סיבים, חומצות אמינו, אבץ וברזל. באירוע טעימות שהתקיים לאחרונה הגישה מיטק נאגטס עוף היברידיים, המכילים ביומסה של שומן עוף מתורבת שפיתחה Peace of Meat. התגובות היו נלהבות.

בספטמבר האחרון ייצרה Peace of Meat בהצלחה 700 גרם ביומסה של שומן עוף מתורבת בהרצה אחת. בעקבות פריצת הדרך נחתם מזכר הבנות לבניית מפעל פיילוט ומרכז מו"פ בבלגיה, שיאפשר את האצת הייצור ב 2023. ENOUGH תתחיל לבנות בקרוב את מפעל הפיילוט שלה בדרום הולנד, לא הרחק מהמיתקן של Peace of Meat.

ג'ים ליירד, מנכ"ל ENOUGH: "אנו מאמינים שהעתיד של חלבון בר-קיימא יכלול שילובים של רכיבי מזון מן הצומח, תהליך תסיסה ורכיבי בשר מתורבת."

 

אירוע טעימות: נאגטס היברידיים פריכים משולבים עם עוף מתורבת וחלבון צמחי. צילום: דודי מוסקוביץ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן