מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 13
לעמוד קודם

​הרשת"פ וטיסנקרופ: שיתוף פעולה תעשייתי בישראל

23/01/2022
זמן קריאה: 2 דק'

הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי (הרשפ"ת) במשרד הכלכלה והתעשייה הגיעה לסיכום עם חברת טיסנקרופ (ThyssenKrupp) הגרמנית, על תוכנית מימוש רכש גומלין ושיתוף פעולה תעשייתי בישראל, בהיקף של יותר מ-850 מיליוני אירו, זאת בגין עסקת הצוללות החדשות של החברה עם מערכת הביטחון. תוכנית מימוש חדשה זו התאפשרה לאחר שהרשפ"ת סיכמה עם טיסנקרופ לפני מספר חודשים, על מימוש מחויבויות העבר של החברה, עם תוכנית מימוש ועסקאות בהיקף 300 מיליון אירו.

התוכנית החדשה, שגובשה עם החברה, כוללת רכש ישיר של החברה וספקיה מחברות ותעשיות מקומיות, העברות ידע ייחודי, הכשרות מקצועיות, קורסים והדרכות בתעשייה, שיתופי פעולה בפיתוח ושיווק מוצרים ומערכות ייחודיות בעולם, והשקעות בציוד ובתשתית ייצור בישראל.

מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה ד"ר רון מלכא: "הבאת ידע ויכולות ייצור מתקדמות מחברת טיסנקרופ לארץ, יאפשרו, מעבר לפיתוח התעשייה הישראלית, גם את פיתוח ההון האנושי המקומי ואת הרחבת יכולות היצוא של ישראל". מלכא הודה לצוות המקצועי של רשפ״ת הכולל את גל גולדמן, יזיד שייח יוסף וחובב רף, אשר גיבש יחד עם נציגי טיסנקרופ מתווה איכותי, שמביא ערך רב לתעשייה הישראלית תוך התמודדות עם אתגרים מורכבים שעלו במהלך הדיונים עם החברה, והוסיף: "משרד הכלכלה והתעשייה ימשיך לבסס פעילותו על עבודה משותפת עם הגופים המזמינים השונים, המחויבים ברכש גומלין, על מנת למקסם את פוטנציאל שיתוף הפעולה התעשייתי בין הספקים הבינלאומיים למשק הישראלי".

מנכ"ל טיסנקרופ ישראל עידו אופיר: "אנו גאים להרחיב את השותפות עם התעשייה הישראלית במגוון תחומים תחת הסכם רכש הגומלין. מצאנו בישראל פוטנציאל נרחב לשיתופי פעולה חדשים ולהרחבת פרויקטים קיימים. התוכנית שהכנו בשיתוף הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי שבמשרד הכלכלה והתעשייה, כוללת השקעה משמעותית בתעשיות ישראליות, יצירת הזדמנויות עסקיות לחברות ישראליות בחו"ל והעברת ידע וטכנולוגיה מגרמניה לישראל. אנו מודים לצוות הרשפ"ת על שותפות מוצלחת ומצפים להמשך שיתוף הפעולה בשנים הקרובות".

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי: "עמדנו על מימוש מלוא הפוטנציאל הגלום בעסקה לטובת המשק הישראלי, התעשייה והחברות הישראליות. התכנית הינה מגוונת, מקיפה וארוכת טווח (20 שנים), ותואמת את מטרות ויעדי משרד הכלכלה והתעשייה לקדם את התעשייה הישראלית, תוך הגדלת הפריון, הרחבת התעסוקה, קידום יצוא וקידום הפריפריה. אני רואה חשיבות רבה בכך שבמסגרת ההבנות ייכללו פרויקטים המאפשרים פיתוח התמחויות והזדמנויות חדשות לחברות ישראליות בכלל, ובאזורי עדיפות בפרט".

 

מטה החברה. צילום: ויקיפדיה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן