מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 19
לעמוד קודם

המכון לייצור מתקדם קיבל תקציב נוסף להטמעת טכנולוגיות חדשניות

22/08/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

ועדת הכספים אישרה תקציב של 20 מיליון שקלים נוספים למכון לייצור מתקדם המסייע למפעלי תעשייה. התקציב ישמש להטמעת טכנולוגיות חדשניות ושיטות ייצור מתקדמות במפעלים לצורך הגדלת הפריון. בנוסף ישמש הכסף ליצירת תעסוקה איכותית ולחיזוק יכולת התחרות של התעשייה הישראלית בעולם. סכום זה מתווסף לעשרות מיליוני שקלים שכבר הושקעו בהקמת המכון לייצור מתקדם ובהקמת מרכז ההתנסות וההדגמה של המכון.

המכון לייצור מתקדם נמצא בבעלות פירמת הייעוץ Tefen , חברת ESI והאקדמית להנדסה בראודה והוקם על ידי משרד הכלכלה בתחילת שנת 2020 . בתקופה של שנתיים וחצי בלבד הצליח המכון לסייע ל-230 מפעלים שהצטרפו לתוכנית להעלות את הפריון בלמעלה מ-20% בממוצע.

ראש מנהל מינהל תעשיות במשרד הכלכלה, עוז כץ: "התעשייה הישראלית מובילה את הכלכלה והצמיחה במשק, ומייצרת משרות איכותיות. על מנת להמשיך ולהוביל את המשק הישראלי, התחדשות והתייעלות הנן הכרחיות אל מול מגמות גלובליות של תחרותיות והתקדמות הטכנולוגיה. אנו מחויבים לפיתוח התעשייה הישראלית, הטמעת חדשנות ויצירת משרות איכותית בכדי להכין את התעשייה לאתגרים הצפויים לה בשנים הקרובות".

המכון מספק לתעשייה שירותי אבחון ייעוץ והטמעה בתחומי רובוטיקה, אוטומציה, מערכות מידע מתקדמות ועוד. פעילות המכון מתבצעת ישירות מול המפעל כאשר בשלב הראשון ממפה המכון עבור המפעל את הפערים והאתגרים להטמעת טכנולוגיות ושיטות ייצור מתקדם. בשלב הבא נבחרים בין שניים לשלושה פרויקטים בעולמות הייצור מתקדם בשיעורי סבסוד משתנים שבין 40%-60%. ובהמשך המכון מלווה את המפעל במשך שנתיים עד הטמעת השיטות והטכנולוגיות, שיאפשרו לו לשנות את שיטת הייצור שברשותו כולל התאמת הצוות לשינויים הטכנולוגים.

במקביל לשירותים שמספק המכון לייצור מתקדם למפעלים, הוא גם הקים מרכז ידע  שמאפשר מפגשים וחשיפה לתעשייה של טכנולוגיות ושיטות מתקדמות באמצעות וובינרים, כנסים והאקטונים. בדצמבר 2022 ייפתח בכרמיאל מרכז הדגמה לאומי ראשון מסוגו בנושא ייצור מתקדם, אשר יכלול קו הרכבה לדוגמה, יציג מגוון פתרונות בתחומים כגון אוטומציה, רובוטיקה, בקרה וניהול רצפת ייצור, IoT, הדפסה בתלת-ממד, אנליטיקה תפעולית, בינה מלאכותית ועוד.

מלי ביצור פרנס, יו"ר המכון ליצור מתקדם: "משבר הקורונה, שפרץ מיד לאחר תחילת הפעילות של המכון, הגביר באופן משמעותי את הביקוש לשירותי המכון בקרב התעשייה, שם חלחלה ההבנה שמפעל שלא יבצע את המעבר לייצור מתקדם לא יוכל לשרוד לאורך זמן. אנחנו גאים בהישגים שהצלחנו לייצר למפעלים בתקופה קצרה ותודות לתמיכה של משרד הכלכלה בכוונתנו לסייע לעוד כ-200 מפעלים בשנתיים הקרובות".

 

מימין: עוז כץ צילום: אסף רונן; מלי ביצור פרנס. צילום: ענת קזולה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן