מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 23
לעמוד קודם

רובוט אוטונומי ממונע במכון לייצור מתקדם

31/10/2022
זמן קריאה: 2 דק'

לאחר שהודיע לאחרונה על השקת מרכז הדגמה ותוספת תקציב של 20 מיליון ש"ח להטמעת טכנולוגיות במפעלים, החל המכון לייצור מתקדם להציג, במרכז ההדגמה שבאזור התעשייה תפן בצפון, פתרונות חדשניים לתעשייה. המכון שילב לראשונה הדגמה של קובוט (רובוט שיתופי) הממוקם על עגלה מתניידת חכמה ואוטונומית, העובד עם מפעילים אנושיים ומבצע פעולות הרמה ושינוע סחורה.

הפתרון מדגים בפני המבקרים ממגוון ענפי תעשייה ומפעלים מסורתיים, כיצד טכנולוגיה מתקדמת יכולה לשפר תחרותיות, לקדם יישומי תעשייה 4.0 ולהתגבר על המצוקה הגדלה בגיוס ושימור של עובדים, במיוחד במשימות חוזרות ושוחקות כגון פריקה וטעינה.

המערכת כוללת חיבור בין זרועות רובוטיות מתוצרת Universal Robots, ועגלה רובוטית מתוצרת Mobile Industrial Robots (MiR), שתיהן חברות-בת של תאגיד הענק Teradyne. הקובוט, שהזרוע שלו מסוגלת לבצע מגוון משימות שתוכנתו מראש, מורכב על עגלה רובוטית, והחיבור הזה מאפשר לנצל את ביצועי הזרוע עם התניידות חופשית ממקום למקום ולחסוך הרבה זמן וכסף.

 

 

"החיבור בין UR ל-MiR מדגים את מושג 'ייצור גמיש'" אומר חיים זכרמן, מנהל חטיבת רובוטיקה ואוטומציה בחברת SU-PAD, נציגת UR ו-MiR בישראל. "ההדגמות החיות של העבודה המשולבת של שני הקובוטים מוכיחות, כי הפתרון בטוח לשימוש, אמין, חכם, גמיש וניתן להטמעה בקלות בכל מפעל. אחד היתרונות הבולטים הוא שלא צריך מסלולים מוגדרים מראש במפעל או ברצפת הייצור, ולא 'מסילות' להנעת הקובוטים. הדבר מקל את ההקמה של קווי ייצור גמישים במיוחד.

"יש פה שילוב אוטומציה של התעבורה הפנימית במפעל, והחיבור בין שני הקובוטים ממלא מגוון משימות כגון איסוף והובלה של חלקים, פריקת מכונות והרכבת רכיבים. כיום אפשר לראות בכל העולם אימוץ מוגבר של עגלות רובוטיות שיתופיות לשימוש לוגיסטי במפעלים, ובמיוחד בחיבור בין שני סוגי הקובוטים."

מירב גרוסמן, מנכ"לית המכון לייצור מתקדם, אומרת שההדגמה של פתרונות ייצור חכמים צפויה למשוך קהל רב של מתעניינים, במיוחד משום שהקובוטים המשולבים כל כך בטוחים לשהייה ועבודה בחברת בני אדם. "חיבור הזרועות הקובוטיות והעגלה החכמה מאפשרים להם לעבוד בכל מקום ובכל עמדת ייצור, ללא מגע יד אדם ובאוטונומיות מלאה. אלו יתרונות עצומים שמגדילים את הפרודוקטיביות ואת ההספק, ולשם כך פועל המכון."

לדברי גרוסמן, בימים שבהם קיים מחסור מחריף בכוח אדם, הקובוטים הם חבל הצלה לתעשייה. לכן נתחיל לראות אותם יותר ויותר בכל הענפים. "הם אינם מתעייפים, עובדים ביעילות ואף מבצעים משימות פיזיות קשות שבני אדם לא מעוניינים לבצע. הם מסוגלים לעבוד באופן בטוח לצד אנשים, וכניסתם למפעל משחררת עובדים למשימות חשובות יותר."

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
סרטונים
כותרת
תוכן