מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 33
לעמוד קודם

התוכנית הלאומית לצמיחה כלכלית יוצאת לדרך

23/05/2023
זמן קריאה: 3 דק'

מיזם התוכנית הלאומית לצמיחה כלכלית יוצא לדרך: ב-10 הימים הקרובים, ימפה צוות מומחים מאוניברסיטת הרווארד את יתרונותיה של ישראל, בהתאם למודל "פורטר". מעבודה זו, תורכב, בשבועות הקרובים, תוכנית צמיחה לישראל לעשורים הקרובים.

הצוות מורכב ממומחים במודל פורטר, אשר הגיעו במיוחד לישראל, לאחר שיישמו את המודל בעשרות מדינות בעולם:

בשבועיים הקרובים יקיים צוות המומחים ליישום מודל "פורטר" סיורים וישיבות למידה ברחבי הארץ עם גורמי ממשל בכירים, ראשי רשויות, מנהלים, משקיעים ויזמים מובילים, חברות הייטק, גופי מחקר ועוד, במטרה להציג בשבועות הקרובות את התוכנית הלאומית שתהווה מפת דרכים להשקעות בכלכלה הישראלית בעשורים הקרובים.

פרופ' מייקל פורטר ממציא המודל, הוא פרופסור למינהל עסקים באוניברסיטת הרווארד ובעל שם עולמי בתחום האסטרטגיה העסקית וחקר היתרון התחרותי של חברות ואומות. מטרת המודל שהוא פיתוח היא לגבש שורת צעדי מדיניות וכלי סיוע אשר תסייע למקסם את הפוטנציאל הכלכלי של ישראל וזאת באמצעות מיפוי קלאסטרים.

קלאסטר תחרותי מוגדר כריכוז גיאוגרפי של עסקים, חברות, מוסדות ושחקנים המקיימים קשרים כלכליים זה עם זה ופיתחו התמחות במשאבים, שירותים ומיומנויות ייחודיות. קלאסטרים עשויים להיות מוגדרים ענפית אך גם לקיים קשרים בין סקטורים שונים במרחב הגיאוגרפי באופן המייצר הצעת ערך ייחודית אזורית, כאשר במסגרתה פעילים: צרכני קצה, ערוצי שיווק ומכירה, ספקים, ספקי שירותים, תעשיות שונות ומוסדות תומכים המקדמים נגישות גבוהה להון, טכנולוגיה, כ"א מתמחה ועוד.

לטובת התנעת העבודה ובהתבסס על עבודות קודמות, הוגדרו מספר קלאסטרים, שיעודכנו בהתאם להתקדמות העבודה, בהם:

ירושלים - הייטק ומדעי החיים, תיירות ירושלים;

דרום - דזרטק ואגרוטק, תעשייה מתקדמת, סייבר, ביולוגיה ימית, תיירות מדברית

צפון - מד-טק, כלכלה כחולה, אגרו-פודטק*, תעשייה 4.0 * תיירות wellness

יו"ש - תעשיות מוטות טכנולוגיה, תיירות תנ"ך

כלל ארצי - פינטק, סייבר, תעשייה חכמה, אגרו- פודטק, מד-טק ובריאות דיגיטלית.

 

צילום: תקשורת שר הכלכלה והתעשייה

 

בין חברי הצוות: קווין מרפי: עובד עם פרופ' מייקל פורטר למעלה מ- 20 שנה. הוביל למעלה מ- 600 פרויקטים כנשיא ומנכ"ל J.E. AUSTIN ASSOCIATION עובד עם ישראל למעלה מ- 20 שנה. בעל תואר MBA ו- MPA מאוניברסיטת הארוורד.

מרטין וובר: בעל ניסיון של למעלה מ- 35 שנה ב- 70 מדינות, כולל תפקידי ניהול ב- 25 אשכולות תעשייתיים ו- 30 שרשראות ערך. יועץ בנושא תחרותיות ב- 12 מדינות. בעל תואר שני במנהל עסקים של הרווארד ובעל מעמד "מומחה גלובלי" מטעם אוניברסיטת מקגיל.

ד"ר כריסטיאן קטלס: חבר סגל בבית הספר לעסקים של הרווארד ובין המובילים של "המכון לאסטרטגיה ותחרותיות" בהרווארד. היה הכלכלן הראשי של " Boston Consulting Group ", עומד בראש המרכז למקרו-כלכלה במכון BCG הנדרסון. בעל תואר Ph.D מבית הספר לכלכלה של לונדון וחיבר למעלה מ- 20 מאמרים.

בן נוסבאומר: השתתף בפרויקטים בנושא פיתוח אסטרטגיית תחרותיות לאומית, יוזמות אשכולות וקידום השקעות. כיום, מפקח על יישום מחקר תחרותיות תת-לאומית בדרום מזרח אסיה. בעל תואר שני בכלכלה פוליטית בינלאומית וכלכלה בינלאומית מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס.

הצוות ילווה בגורמי מקצוע ממשרד הכלכלה והגו'ינט, ויקיים מפגשים וסיורים ברחבי הארץ, בין היתר עם גורמים בכירים במגוון משרדי ממשלה רלוונטיים בהם משרד רה"מ, האוצר, הפנים, תיירות, הגנת סביבה, אנרגיה ועוד. כן ייפגש הצוות עם ראשי רשויות, בכירי התעשייה והייטק בישראל, יזמים, מכונים מחקר שונים וגורמים מקצועיים במגוון תחומים.

שר הכלכלה והתעשייה ומוביל התוכנית, ניר ברקת: ״אנו מתכנסים, לראשונה, כל ראשי המשק והכלכלה הישראלית, למען מטרה משותפת אחת: לבנות את ישראל לאתגרים הכלכליים של העשורים הבאים. יחד נבנה תןכנית אסטרטגית ומדויקת, שתדגיש את היתרונות היחסיים של ישראל ותייצר מתווה צמיחה שיותאם למדינה שלנו, למגזרים השונים, למבנה הגאוגרפי והחברתי, לאתגרים מבחוץ וליעדים שנציב לעצמנו - ונייצר חזון בר מימוש למדיניות צמיחה לישראל. אני מודה לצוות המומחים מהרווארד ולכל בכירי הממשלה שלוקחים חלק למען הצמיחה הכלכלית של מדינת ישראל״.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן