מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 35
לעמוד קודם

מחקר: רובוטים מטיפים לא מוערכים

28/08/2023
זמן קריאה: 1 דק'

הבינה המלאכותית ממשיכה להתקדם ולהתרחב למגוון תחומים ומקצועות, וכיום כבר יש לה תוכנות הנוגעות למידע ותכנים הקשורים לדת. מחקר חדש של האיגוד הפסיכולוגי האמריקני (APA) טוען שרובוטים מטיפים אוספים פחות צדקה, ובאופן כללי לא מצליחים למשוך את תשומת הלב של הקהל. ג'ושוע קונרד ג'קסון (Joshua Conrad Jackson), פרופסור משנה בבית ספר למנהל באוניברסיטת שיקגו שהשתתף במחקר, משוכנע שלמרות שרובוטים ותוכנות מלאכותיות משתלטות על יותר ויותר ענפים בעולם, הם לאו דווקא מצליחים בתחום הדת.

ג'קסון ושותפיו עשו ניסוי באחד המקדשים הבודהיסטיים בקיוטו שביפן. הרובוט שהטיף לקהל תוכנן לראות כמו בן אדם. פניו יוצרו מסיליקון גמיש ובעלות שפתיים ועיניים שזזות. הרובוט הגיש דרשות באורך 25 דקות שלוו במופע קולי ובהקרנות מדיה. הרובוט, בשם מינדר (Mindar), פותח על ידי חברה יפנית. מאמצי הפיתוח והייצור עלו כמיליון דולרים.

המחקר קבע שהעברת תכנים דתיים באופן ממוחשב מורידה מהערך של תוכן הדברים ואף גורמת לבאי המקדש לא לסמוך על הרובוט. צוות המחקר קיים סקר בין 398 משתתפים. חלקם שמעו את הדרשה באמצעות הרובוט, ואחרים הקשיבו לנזיר בודהיסטי. תוצאות המחקר הראו שהרובוט קיבל פחות כסף כצדקה מאשר האדם. מחקר דומה שנעשה במקדש דאואיסטי בסינגפור הניב תוצאות דומות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן