להיידלברג הדפסה חסכונית פורצת דרך
היידלברג, מובילה בתחום מכונות הדפוס, עומדת לחולל מהפכה בתעשייה עם הצגת הדור החדש של Speedmaster XL 106 ב-Drupa 2024. היצרן הגרמני מבטיח קפיצת מדרגה ביעילות ההדפסה והפחתת עלויות ממשית בייצור הדפוס. כך לדברי לודווין מונץ, מנכ"ל הקבוצה. האיטרציה האחרונה של סדרת Speedmaster משלבת מהירות עם אוטומציה ומאותתת על התפתחות של ממש בטכנולוגיית דפוס האופסט.
אחד המאפיינים הבולטים של Speedmaster XL 106 הוא גידול של 20% בפריון, במיוחד בייצור של אריזות ותוויות. שיפור זה נובע בעיקר ממערכת האוטומציה המתקדמת Push to Stop, המגדירה באופן אוטונומי פרמטרים מורכבים של ייצור והמאפשרת פעולה ללא הפרעה.
היידלברג גם שמה דגש בשיפור חוויית המשתמש (UX) ובארגונומיה של העיתונות החדשה. התוצאה היא מכונה שלא רק מצריכה פחות צוות לתפעול אלא גם מקדמת סביבת עבודה נוחה יותר. בהתאם למאמצי הקיימות העולמיים, צריכת האנרגיה של Speedmaster XL 106 החדש בתהליך הייבוש פחותה ב-30%. מייבש DryStar Combine Eco, גולת הכותרת של הדור החדש הזה, משלב תכונות חדשניות כגון בידוד בהזנה, מחליף חום זרימה ועיצוב קלטת מייבש משופר ליעילות אנרגטית שאין שני לה.
שילוב של מערכת זרימת העבודה של Prinect מאפשר התקדמות ניכרת בהפחתה של זמני עבודה ובזבוז. עם תכונות כגון Intellistart 3 ומערכת התמיכה המשופרת של Color Assistant Pro, ה-Speedmaster XL 106 מקצר את זמני ההכנה ב-70% וחוסך בין 100 ל-150 גיליונות פסולת נייר לכל הגדרת עבודה. שיפורי זרימת העבודה האלו לא רק מייעלים את תהליך ההדפסה אלא גם תורמים לפעולה החסכונית הכוללת של המכבש.
ככל שתעשיית הדפוס מחפשת פתרונות בני קיימא וחסכוניים יותר, הדור החדש של Speedmaster XL 106 קובע סטנדרט חדש למה שאפשרי בהדפסת אופסט. המחויבות של היידלברג לחדשנות ניכרת בכל היבט של ההצעה האחרונה הזו, מהפרודוקטיביות המשופרת וחוויית המשתמש שלה ועד למודעות הסביבתית ויעילות זרימת העבודה.