רובוט "אנושי" מבית פיגור
מיזם טכנולוגי שמתמקד בפתרונות בתחום הרובוטיקה, פיגור (Figure), משיק את הרובוט Figure 02. צוות המיזם תכנן את הרובוט כפתרון מודרני למגוון שימושים בתחום המוסדי ובתחום המסחרי. בפיגור מקווים שבעתיד הרובוט יוכל לבצע גם משימות בסביבה ביתית, ובכך ייהפך לאחד הפיתוחים ה"הומניים" והוורסטיליים בתחום הרובוטי.
הרובוט, בגובה של 168 ס"מ ובמשקל של כ-70 ק"ג, יכול לזוז במהירות של ארבעה קמ"ש ולבצע מגוון רחב של פעולות. יש לו מערכת שלמה של אלמנטים מפעילים, מערכות אלקטרוניות וחיישנים. הרובוט עובד בשילוב בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת.
לפי ההסבר הרשמי של המיזם שעמל על הייצור והפיתוח של הרובוט, הוא מגיע עם כבלים וחוטים מסודרים ומשולבים. המבנה של הרובוט מבטיח אמינות טכנית ועמידות במגוון תנאי שימוש והפעלה. צורתו הקומפקטית וחוטים מסודרים ומוסתרים ממניעי בטיחות הופכים את הרובוט החדש למכשיר עכשווי ומתקדם.
הרובוט החדש מספק הרבה יותר כלים ואפשרויות טכנולוגיות מהגרסה הקודמת מסדרת הרובוטים פיגור. הוא לוקח על עצמו תפקידים פיזיים רבים וחוסך מאמץ של בן אדם. הרובוט מסוגל לעבוד עד 5 שעות ברצף בזכות סוללת 2.25 קילוואט-שעות. הוא גם מתוכנן להבין פקודות קוליות ולהגיב. בשביל זה מערכת מיקרופונים ורמקולים מחוברת למודלים של בינה מלאכותית. שש מצלמות תומכות במערכת הוויזואלית של הרובוט ומשפרות את מודול השפה של המכשיר החכם.
חברת פיגור הדגישה את כפות הידיים הרובוטיות שפועלות בעוצמה פיזית שאפשר להשוות לידיים של בן אדם. הזרועות הרובוטיות של פיגור 02 מסוגלות לעבוד בטווח תנועה של 148 מעלות. הרובוט מספק עד 150 ניוטון מטרים של מומנט.
מיזם פיגור שיתף פעולה עם יצרן הרכבים הפופולרי BMW והתקין את הרובוט באחד המפעלים שלו בשביל לבחון את יכולות הפעילות של הרובוט בסביבה מוסדית. כחלק מהמבחן המעשי הכניס הרובוט דפי ברזל דקים לתבניות מוכנות. בשלב הבא של ההרכבה הדפים משמשים להרכבה של חלקי השאסי.