מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 68
לעמוד קודם

בוטל הצורך ברישיון יבוא למלט

08/04/2025
זמן קריאה: 0.5 דק'

במסגרת מאמצי משרד הכלכלה והתעשייה לשפר את תנאי הסחר ולהקל את העסקים בישראל, שר הכלכלה והתעשייה חתם על שינוי בצו היבוא החופשי, ולפיו בוטל הצורך ברישיון יבוא למלט. מהלך זה צפוי להקל את הרגולציה, לאפשר יבוא מלט ממגוון ספקים ולהגביר את התחרות בשוק.

הביטול הוא בשורה חיובית לעסקים קטנים ובינוניים המתקשים לעמוד בדרישות הרגולציה הקיימת, ובכך יסייע להוריד את העלויות ולהגביר את הגמישות בשרשרת האספקה. בעבור היבואנים, רישיון היבוא היה צעד בירוקרטי בלבד, אך איחור בהגשתו היה עלול להביא לעיכובים ולקנסות.

כ-60% מצריכת המלט בישראל מקורם ביבוא. עד לפני עשור, כ-90% מהמלט שנצרך בישראל יוצרו על ידי חברת נשר. עם צעדי הממשלה לפתיחת השוק ליבוא, בוטל המונופול של נשר והדבר הביא להגדלת התחרות בענף. המדינות העיקריות שמהן מיובא מלט לישראל הן יוון, קפריסין, מצרים וירדן. היבוא מטורקיה פסק לפני כשנה בעקבות החרם הטורקי.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן