מגה מוסך
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

להיט חדש - סיורים במפעלים

14/07/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

הסיורים במפעלי רכבים חשמליים (EV) נהפכו ללהיט בבייג'ינג, בירת סין, עם עשרות אלפי נרשמים מדי חודש שמבקשים לראות מקרוב כיצד מיוצרים כלי הרכב שמובילים את מהפכת התחבורה החשמלית. אחת החברות הבולטות בזירה הזו היא שיאומי (Xiaomi), שבעקבות מעבר מייצור מכשירים סלולריים חכמים לייצור רכבים, פתחה את שערי המפעל שלה לציבור הרחב בתחילת 2025. מאז נרשמה התלהבות עצומה.

מסיור תעשייתי לחוויה חווייתית

סיור במפעל של שיאומי נמשך כשעה וכולל ביקור באולמות תצוגה, תצפית על שלוש מתוך שש תחנות הייצור הפעילות ונסיעת מבחן חווייתית בדגם SU7 החשמלי במסלול סגור. ברכב נוהג נהג מרוצים מקצועי שמדגים תאוצה מ־0 ל־100 קמ"ש בתוך שניות. המבקרים יכולים לרכוש ארוחות מוזלות ומזכרות, כמו כל חוויה מלאה באטרקציות תיירותיות מוכרות.

רובוטים במרכז הבמה

המבקרים מדווחים על רמות אוטומציה מדהימות. לפי נתוני החברה, שיעור האוטומציה במפעל הוא 91%. תחנות יציקה, לדוגמה, פועלות באופן אוטונומי לחלוטין. "זה היה מדהים. אין עובדים כמעט, רק זרועות רובוטיות שעובדות בדיוק מרשים", סיפרה תושבת בייג'ינג שהגיעה לסיור.

תופעה חברתית - לא רק ללקוחות

למרות שמדובר במפעל ייצור, הסיורים נהפכו לאטרקציה משפחתית, חינוכית ותרבותית. הסיורים פתוחים גם למי שאינם מתכננים לרכוש רכב. רבים באים רק כדי להתרשם מהטכנולוגיה. בביקורים ניכרת גם ההשפעה החינוכית: "הבת שלי יצאה מהסיור ואמרה: 'אם לא אתאמץ בלימודים, לא תהיה לי עבודה. הרובוטים יעשו הכול'", סיפרה אחת המבקרות.

מ־VIP לתורים של עשרות אלפים

בהתחלה הפעילה שיאומי שלושה סיורים בחודש עם 20 משתתפים בכל פעם. אך הפופולריות הגוברת הביאה את החברה להגדיל בהרבה את ההיקף, וכיום מתקיים סיור כמעט בכל יום עבודה ושישה סיורים מתקיימים בסופי שבוע. הביקוש עצום. לחודש יולי התקבלו יותר מ־27,000 בקשות ביום אחד בלבד.

סיורים גם ב־Nio, BYD ואחרות

שיאומי לא לבד. יצרנית הרכב החשמלי ניו (Nio) מציעה סיורים בתשלום סמלי (כ־14 דולר) או על בסיס נקודות פעילות באפליקציה. בשנת 2024 ביקרו במפעל שלה יותר מ־130,000 איש. גם לניו יש רמות אוטומציה גבוהות. עם זאת תכנון מוקפד ושימוש בחיישנים מאפשרים הצצה מרשימה למפעלי העתיד.

יצרנית BYD מוסיפה מגע אישי, למשל הגשת קפה עם ציור של דגם הרכב בקצף הלַטֶה. כל אלה הן דוגמאות למאמצי מיתוג חכמים שנועדו לא רק למכור רכבים אלא גם לבנות נאמנות לקוח ולהעמיק את החיבור הרגשי למותג.

מגמת "המפעלים החשוכים" - כינוי למפעלי ייצור אוטונומיים לחלוטין, שאינם זקוקים לתאורה או לכוח אדם - נהפכה למטרה אסטרטגית בסין. המדיניות הממשלתית מעודדת מעבר לייצור אוטומטי, וחברות כגון פוקסקון (Foxconn) ושיאומי הופכות את המפעלים עצמם לאמצעי שיווק.

 

לפרטים נוספים

 

אילוסטרציה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן