כוכבי משחקי השף מגיעים למסעדות בבאר שבע
בפעם השישית, כוכבי משחקי השף חוזרים לבאר שבע, והפעם כוכבי העונה הנוכחית ילהטטו במסעדות קבוצת קמפאי בבאר שבע עם תפריטי ספיישל מגוונים ומפתיעים בימים שני ושלישי, 15-14 בינואר 2025, כל ערב מהשעה 18:00.
קמפאי תארח את השפית נעמי גיאת שמגיעה מירושלים, 6 שנים במטבחים ירושלמיים, ובאה לעשות אווירה של ערק, מזרחית וריקודים על שולחנות. נעמי מארגנת ערבי שף אורח, סדנאות ושיתופי פעולה עם מסעדות וקבוצות גדולות בארץ. היא עבדה בקבוצת מחנהיודה של אסף גרניט שנתיים והייתה השף של הגטסבי ושל מסעדת תמול שלשום בירושלים.
בתפריט של נעמי בין היתר: טאקו קמח תירס טרי עם שיפוד מוסר ים בגלייז יפני, קרם אבוקדו וליים, מיקס עלים, שמן צ'ילי, סלסה למון גראס; טאטאקי בלאק אנגוס מושרה בפונזו, פרוסות קולורבי מדורה, פירה בטטה לבנה וג'ינג'ר, דמי גלאס ובקצ'וי; טרטר בר ים בוויניגרט יוזו, כפיר ליים ודבש, אבקת אצות ובזיליקום תאילנדי.
מסעדת קפאסה תארח את שף שחר תמיר, בעל גישה קולינרית המבוססת על דינמיות וגמישות. הוא מתעדכן ומשנה את התפריטים שלו כדי שישקפו את המרכיבים הזמינים לו. בעבורו, הלב של חוויית האוכל טמון בהערכה למה שכל עונה מציעה. הוא עובד עם המרכיבים הטריים ביותר ויוצר מנות שתופסות את הרגע ומדגישות טעמים ומרקמים שהטבע מספק בכל רגע. ההשראה של שחר מגיעה מכל דבר, במיוחד מהטבע ומארכיטקטורה. כשהוא מעצב מנה או תפריט חדשים, הוא מתחיל בבחירת המרכיבים בעונתם בשיאם, ואז בוחר טכניקות ודגשים. כל מנה היא סיפור, לפעמים פשוט ולפעמים יותר טכני.
אצל שחר בתפריט בין היתר: טרטר שייטל על מח עצם, חלמון סגור, ויניגרט דיג'ון ואורנים; מוסר ים פלאנצ'ה, ניוקי תפוחי אדמה קלויים, אחו בלאנקו, בטטה סגולה, אפונת גינה ושמן עשבים; סיגר זנב שור, עגבניות מגורדות, דמי גלאס, טחינה שחורה וצ'ילי ירוק.
מסעדת הספריה תארח את שף מקס סביץ', שף יצירתי ובעל חזון קולינרי ייחודי שהמטבח הוא מבחינתו דרך לספר סיפור. ממסורות המטבח הים-תיכוני ועד "פיין דיינינג" עכשווי, סביץ' שואף לשלב חדשנות עם כבוד עמוק למסורת תוך הקפדה לעבוד עם חומרי גלם מקומיים ואיכותיים כדי להבטיח טעמים אותנטיים ומרגשים.
אצל מקס בין היתר: פלח כרוב בלאדי צלוי ומושחם על טחינה ירוקה, סלסת ג'חנון, סחוג שבור ופיסטוק; טרטר שייטל בקר - שני יחידות מוגשות בכף עם קציפת ליים; נתח פיקניה צלוי, קרם כרישה, צ'יפס כרישה וגלייז ציר בקר; המבורגר של מקס מאנטריקוט קצוץ, בייקון טלה, חלת בצל מטוגנת בבלילת בירה, איולי צ'יפוטלה ומלפפון כבוש.
מסעדת קו-תאי תארח את שף תומאס יול - היישר ממנהטן בעיר הגדולה - שיביא קצת מהמנות ספיישל שלו שלמד בתאילנד. אומנם הוא לא מדבר עברית, אבל בילה מספיק שעות לצד אסף גרניט.
תומאס יגיש בתפריט כיסוני עוף עם הויסין וחמשת התבלינים, מאודים ומוגשים עם שמן צ'ילי, תבלינים וסויה מתוקה; תאי פיש קייקס, לביבות דגים תאילנדיות מתובלות בקארי אדום ובזיל תאילנדי; מטבל סוכר דקלים, למון גראס וכפיר ליים; צ'או- פאן בקר, נתחי שייטל ואטריות צ'או פאן מוקפצים עם פלפלים, בצל סגול וירוק, נבטים ברוטב סויה מתוקה, חומץ אורז שחור ויין שאוסינג.
מסעדת קו תאי: רחוב סמילנסקי 25, באר שבע. טלפון: 08-6654854
מסעדת קפאסה: רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון: 08-6655122
סעדת הספריה: רחוב נפחא 25, באר שבע. טלפון: 08-6655120
מסעדת קמפאי: רחוב חיל ההנדסה1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון: 08-6655999
כוכבי משחקי השף. צילום: אנטולי קריניצקי