ג'סיקה חוזרת: מסעדה חדשה ושיקית בבאר שבע
מסעדת ג'סיקה, מוסד קולינרי אהוב בדרום, הפועלת זה שש שנים בבאר שבע ו-12 שנה קודם לכן בתל אביב, פותחת דף חדש: חלל גדול פי שלושה, עיצוב פורץ דרך, תפריט מרענן ותחושה מובהקת של חו"ל. המסעדה, הקרויה על שם הדמות האייקונית ג'סיקה ראביט, עברה למתחם BIG החדש בבאר שבע, שם היא משתרעת על שטח של כ-330 מ"ר. אל ג'סיקה יצטרף עם פתיחתה מתחם חדש ומסקרן שחווייתו תיחשף רשמית בעת ההשקה.
העיצוב החדשני של ג'סיקה הוא פרי עבודתו של האדריכל שחר ווייס, והוא מתכתב עם טרנדים עולמיים בסטנדרטים הגבוהים ביותר: תקרות חשופות, קירות חשופים, שילוב של תאורה חמה וקרה, ריהוט אקסקלוסיבי בצבעים חמים וחומרים טבעיים היוצרים אווירה אינסטגרמית בכל פינה.
מאחורי המסעדה עומדים חמישה אחים לבית משפחת זנו, עם חזון מוצהר: להציב רף חדש בעולם המסעדנות והקולינריה בדרום ובישראל כולה. בן זנו, אחד האחים, מספר: "רצינו להתחדש וליצור משהו אחר שלא נראה כמותו בעיר. אחרי התקופה הקשה שעברנו כולנו עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל וסגירתם של עסקים רבים, בחרנו לעמוד על הרגליים האחוריות ולהתרחב. זו אמירה: אנחנו מאמינים בעיר, בעצמנו ובקהל שלנו. במקום להצטמצם, החלטנו לגדול."
ההרצה החלה ב-15 במאי, והפתיחה הרשמית צפויה בתחילת חודש יוני. המסעדה תפעל שבעה ימים בשבוע, מהשעה 12:00 ועד אחרון הלקוחות, ובכל ערב ינגן במקום די-ג'יי קבוע - הדבר יהפוך את ג'סיקה לא רק למסעדה אלא גם לחוויית בילוי שלמה.
לצד מהפכת העיצוב, התפריט עבר שדרוג מקיף, כזה שמכבד את הקלסיקות של המקום אך גם מביא רוח חדשה עם מנות שף יצירתיות. את המהלך מוביל השף והיועץ הקולינרי מאיר אלאלוף (מריפוסה), שנבחר להעניק למקום את הטון הגסטרונומי המדויק.
בתפריט גרסאות מעודכנות למנות המזוהות עם המקום. דוגמאות:
- כרוביתוש - סלט כרובית עם כוסברה, בצל ירוק וסגול, צ'ילי אדום, חמוציות ופיצוחים (62 ש"ח);
- הסיגר של ריקי - סיגר בשר פיקנטי עם טחינה וסלסה חריפה (68 ש"ח);
- ברוסקטה בת אלף*- פילה בקר עם איולי פטריות, בצל סגול וירוק, שרי קונפי, צ'ילי אדום וקשיו מסוכר (86 ש"ח);
- ברוסקטה אנטריקוט - מינוט של אנטריקוט, סלט ירוקים וטחינה מהר ברכה (74 ש"ח);
- טטאקי סינטה - סינטה צלויה קלות עם רוטב מייפל חמצמץ וסלסלת עשבים (84 ש"ח).
- לצידן יוצעו מנות חדשות שפותחו במיוחד לפתיחה המחודשת. דוגמאות:
- סלט תאילנדי - מלפפון, כרוב סגול, בצל ירוק וסגול, עלים ארומטיים, צ'ילי אדום, פומלה, אטריות פריכות וקשיו מקורמל (66 ש"ח);
- סשימי וגספצ'ו עגבניות - סשימי דג ים עם ירקות, פלפל חריף ופרי אקזוטי (72 ש"ח);
- מוסר ים - עם קרם שורש סלרי, ניוקי בחמאה חומה וירקות ירוקים (96 ש"ח);
- טורטליני גבינת עיזים - עם קציפת תירס, מנגולד ואגוזי לוז קלויים (72 ש"ח).
לצד האוכל יוגש תפריט קוקטיילים עשיר ומקורי שעוצב בקפידה, תוך שילוב חומרי גלם טריים, טכניקות מתקדמות והגשה ויזואלית מוקפדת.
בן זנו: "הקהל שלנו אוהב הפתעות, אבל גם שומר אמונים לטעמים שהוא מכיר. התפריט החדש שומר על איזון בין חידוש למסורת, מדבר קולינרית גבוהה אך נותר מחובר לקהל. אחרי חודשים של עיצוב, טעמים והגשמת חלומות, אנחנו נרגשים להזמין את כולם לג'סיקה החדשה."
לצד המסעדה תושק חוויית בילוי חדשה - לאונג' רוג'ר על שמו של רוג'ר ראביט. זה לאונג' מעוצב מלא שיק, שישלב מוזיקה עדכנית, תפריט אוכל וקוקטיילים ייחודי ואווירה סוחפת שישלימו את החוויה בג'סיקה.
ארטישוק. צילום: מסעדת ג'סיקה
טטאקי. צילום: מסעדת ג'סיקה
מסעדת ג'סיקה החדשה. הדמיה: מסעדת ג'סיקה