מגה מזון
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

הוגשה בקשה לרישום פטנט להפקת חלב מתורבת

09/06/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת הפודטק הישראלית ביו דבש (Bee IO), המפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת - דבש ללא דבורים, הגישה בקשת פטנט מקדמית (פרוביזורית) בארצות הברית לרישום פטנט בעבור שיטות להפקת מרכיבי חלב בופאלו מתורבת ומוצריו (Cultured Buffalo Milk Production Methods, Systems Compositions and Uses Thereof).

לחלב הבופאלו ומוצריו ביקוש נרחב בעולם, עם עלייה בצריכה העולמית של כ-2.5% וייצוג של 15% מצריכת החלב העולמית (שני לחלב פרה). מחקרים מלמדים שחלבוני חלב הבופאלו פחות אלרגניים והם מקור טוב יותר לחומצות אמינו זמינות מאשר חלבוני חלב פרה.

השיטה המתוארת בבקשת הפטנט נועדה לפתח תהליך טכנולוגי מתקדם וחדש בחברה, בהלימה לתהליכים אחרים שהחברה מפתחת ובהתבסס על הידע שנצבר בחברה בפיתוח מוצרים המכילים חלבונים אחרים שבוטאו במעבדות החברה. השיטה תאפשר להפיק מרכיבי חלב בופאלו וחלב בופאלו מתורבת ומוצריו כמוצרים עתידיים, תוך שליטה בכמות ובהרכב של מרכיבי החלב וביחסים ביניהם. להערכת החברה, עשוי להיות לכך ערך תעשייתי גבוה.

זו הבקשה השביעית לרישום פטנט שמגישה החברה. מתוכן שתי בקשות לאומיות בארצות הברית, בקשה בינלאומית אחת ושלוש בקשות מקדמיות (פרוביזוריות).

ביטוי חלבוני חלב בופאלו מהווה חלק מאסטרטגיית החברה להרחיב את מגוון מוצרי הקיימות שפיתחה, שהם בני-קיימא ואינם פוגעים בבעלי חיים. ככל שהחברה תמשיך לייעל את הטכנולוגיה שלה, ייצור חלב בופאלו מתורבת יהיה רציף, לפי דרישה, ללא תלות בעונות השנה וללא פגיעה בבעלי חיים.

אופיר דבש, מנכ"ל ביו-דבש, אמר: "הגשת הפטנט היא חלק מתוכנית אסטרטגית ארוכת טווח של החברה לייצר יתרון טכנולוגי בעל משמעות בתחומה. הישג מחקרי זה הוא אבן דרך חשובה המעידה על יכולתה הטכנולוגית המתקדמת של ביו-דבש לכבוש ייעדי מחקר ופיתוח שאפתניים, מעבר לתחום הדבש המתורבת, כחלק מהרחבת מוצרי הקיימות המפותחים על ידה."

 

צילום: דורון לצטר

מעבדת ביו דבש. מימין לשמאל: צילום: חברת ביו-דבשצילום: סיון מויאל

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן