שבוע צמצום בזבוז מזון בתל אביב-יפו
עיריית תל אביב-יפו, באמצעות הרשות העירונית לאיכות סביבה וקיימות, מקיימת זו השנה השלישית את "שבוע צמצום בזבוז מזון" בתאריכים 23 עד 31 במרס לרגל יום צמצום בזבוז המזון הבינלאומי שחל ב-12 במרס.
כשליש מהמזון המיוצר בעולם נזרק ולא נאכל, ובד בבד כשני מיליארד בני אדם סובלים מרעב. מלבד ההשלכות החברתיות והכלכליות, בזבוז מזון הוא אחד הגורמים לפליטות גזי חממה, זיהום סביבתי ופערים חברתיים. מחקרים מלמדים כי אפשר להפחית כ-20% מפליטות גזי החממה של ישראל באמצעות צמצום בזבוז מזון.
תל אביב-יפו היא אחת הערים המובילות בעולם בתחום זה, כחברה ברשת הערים הבינלאומית C40 למאבק במשבר האקלים וכחתומה על "אמנת מילאנו למדיניות מזון עירונית" (MUFPP). במסגרת זו עיריית תל אביב-יפו מובילה את התוכנית "בתיאבון", הפועלת להעלאת המודעות הציבורית, הענקת כלים לצמצום בזבוז מזון וקידום הצלת מזון בשיתוף רשתות שיווק ועמותות.
נח עפרון, חבר מועצת עיריית תל אביב- יפו: "בעידן שבו אנחנו מוצפים במסרים המעודדים צריכה בלתי פוסקת, הרשות לאיכות הסביבה והקיימות של עיריית תל אביב-יפו בוחרת לשדר מסר הפוך: פחות קניות, פחות בזבוז, פחות פסולת, ובעקבות זאת עיר בריאה ושפויה יותר. באמצעות סדנות, קורסים, אירועים ו'יריד הצלת מזון', אנו מסייעים לתושבים להפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלהם ולהפוך את העיר למודל של קיימות."
אירועי השבוע יכללו מגוון רחב של פעילויות חווייתיות וקהילתיות:
- סדנות: התססה ושימור של מזון, בישול ממזון מוצל, גידול ירקות משאריות וסיורי הצלת מזון בשוק.
- אירועים קהילתיים: ארוחות שכונתיות בהובלת תושבים ותושבות ואנשי קולינריה תל אביביים.
- קורסים והדרכות: פתיחת מחזור חדש לקורס "לאכול, לחסוך, לאהוב", וקורס ייחודי בהנחיית ד"ר אורי מאיר צ'יזיק ללימוד שיטות התססה ושימוש במזון מוצל.
- הפנינג צמבו"ז במרכז הקיימות העירוני בדיזנגוף סנטר, יום שלישי 25 במרס, שעה 18:00: סדנות להכנת קוקטיילים מפירות מוצלים, בישול משותף ועוד. עלות: 65 עד 90 ש"ח. הטבות למחזיקי דיגיתל
- שבוע צמבו"ז בשוק נמל תל אביב, יום רביעי 26 במרס, מהשעה 16:00: הפנינג לכל המשפחה עם מגוון פעילויות להצלת מזון: סדנת התססות ירקות לילדים, קישוטי תיקי שוק רב-פעמים, סדנת התססות למבוגרים ועוד.
- אירוע השיא - יריד הצלת מזון, יום חמישי 27 במרס, מרכז קהילתי מגיד, שדרות נורדאו 63, שעה 17:00: מפגש חגיגי של ארגונים ועמותות להצלת מזון, דוכני חלוקה של מזון מוצל, טעימות מיוחדות ועוד. באירוע יוגש כיבוד קל ממזון מוצל שיוכן על ידי תושבים פעילים בהובלה של השפית נועה לוי, ולהקת ג'אז של נגנים מקומיים צעירים תרים את האווירה בקונספט של ג'אם. העלות סמלית: 10 ש"ח.
לכל אירועי שבוע הצמבו"ז באתר העירייה
צילום: אמנון האס
צילום: עיריית תל אביב יפו
צילום: נועה בירן
צילום: שחר וקנין