שימוע ציבורי: הפחתת מחיר הקמח הכשר לפסח
ועדת המחירים המשותפת למשרד הכלכלה והתעשייה ולמשרד האוצר, הפועלת מתוקף חוק הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ"ו־1996, פרסמה את המלצתה להפחתת מחיר הקמח הכשר לפסח המשווק למאפיות בשיעור של 26.16%. זאת בעקבות בדיקת עומק של עלויות הייצור בחברת אם החיטה, החברה היחידה שמייצרת את הקמח המפוקח בישראל.
הבדיקה לימדה על ירידה ניכרת בעלויות הייצור, הנובעת בין היתר מירידת מחירי החיטה ומשינוי בהרכב הרכיבים של קביעת המחיר. על כן הוועדה יוצאת לשימוע ציבורי שיאפשר לכל הגורמים הרלוונטיים להגיש את התייחסותם בטרם גיבוש המלצה סופית לשר הכלכלה ולשר האוצר.
בד בבד בצל העלייה במחירי מוצרי המזון ובמסגרת ההיערכות לחג הפסח, המפקח על המחירים במשרד הכלכלה בוחן את הרווחיות של מאפיות המצות לבדיקת הצורך להחיל פיקוח על מחיריהן. המהלך נועד להבטיח שלא ייגבו מחירים מופרזים מהצרכן ולמנוע פגיעה בציבור לקראת החג.
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: "לצד הפחתת מחיר הקמח לייצור מצות אנו בוחנים החלת פיקוח על מחיר המצות. לא נאפשר עליות מחירים מיותרות על חשבון הציבור. אם צריך - נפקח. הציבור הישראלי לא צריך לממן חגיגות רווח על מצרכים בסיסיים בפסח. נדאג שהמחיר שהציבור ישלם יהיה הוגן."
אילוסטרציה

