מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

עיצוב שולחן החג

דומו, מחלקת כלי הבית בסניפי הדגל של רשת טיב טעם, מציעה מדריך לעיצוב שולחן החג באווירה חגיגית. במדריך משולבים אלמנטים דקורטיביים

05/09/2023
זמן קריאה: 4 דק'

כולנו מכירים את תחושת האופטימיות האופפת אותנו סמוך לבואם של חגי תשרי. באוויר עומד ניחוח של משהו חדש ומרגש. התחושות הממלאות אותנו מגיעות לשיאן בערב החג. יצירת אווירה והעברת מסר באמצעות עיצוב השולחן הם חלק חשוב מסעודת החג, שהיא המאורע המרכזי והסמלי ביותר של תקופה זו. בעבור רבים מאיתנו היא גם הזדמנות להשקיע בעיצוב חדשני, מפתיע ומעורר תאבון.

המודעות לעיצוב נמצאת בעלייה מתמדת. אפשר לראות כי מלבד השקעה בתפריט המנות שיוגשו לשולחן, מושקעת מחשבה רבה ברעיון ובמסר המועבר באמצעות צבעים, אביזרים, כלים ושאר תוספות המרכיבות את שולחן החג. השמיים הם הגבול בכל הקשור לחומרים ולקונספט הבאים לידי ביטוי באופן עריכת שולחן החג ובאווירה שהמארחים מבקשים להשרות על המסובין סביבו.

למחלקת כלי הבית של טיב טעם, DOMO טיפים ועצות שיסייעו לעצב שולחן חגיגי, ייחודי ונוטף סטייל.

מערכות אוכל: כמו במוטיב המפה הקלסית, כך גם בעניין מערכות אוכל וכלי ההגשה. לרוב הכלים גוונים עדינים, בין לבן לשמנת, במגוון עשיר של צורות וסגנונות המתאימים לכל אירוע ולכל כיס. אם יש אחד כזה בארון הכלים הביתי, זה הזמן להוציאו מן הארון, למרקו ולהכינו לארוחת החג.

להשגת מראה קלסי הניחו את הצלחות לפי סדר המנות זו על גבי זו. שדרגו את הסט המוכר והידוע בעזרת כלי אוכל והגשה בצורות מפתיעות, השמות דגש השנה, כחלק מטרנד עולמי, באירוח אישי. כלים אלו יהפכו כל שולחן ערוך לחגיגי, עם טוויסט עדכני המשרה אווירה נעימה, ושימת דגש ביחס אישי לכל סועד ואורח סביב השולחן.

סכו"ם - התכשיט: בעריכת השולחן הקלסי, מזלגות יונחו משמאל לצלחת, מהגדול לקטן, לפי סדר המנות. סכין וכף ימוקמו מימין לצלחת. אם לא נצמדים לגרסת המקור, השמיים הם הגבול. עצבו את הסכום כחלק מהקונספט המנחה את עריכת השולחן כולו, והיעזרו באלמנטים משלימים אשר ידגישו את התכשיט כגון חבקים ומפיות בד אישיות.

אין להקל בחשיבותן של מפיות. אמנם בסוף הארוחה הן נותרות מושלכות על השולחן מוכתמות ומקומטות, אך לפני הארוחה הן יכולות להוסיף מאוד למראה השולחן טון ייחודי ומרשים. אם אין ברשותכם סט מפיות סאטן רקום בן עשרות שנים, כיום אפשר להשיג מפיות נייר במגוון רחב של דוגמאות וצבעים ומפיות בד בשלל צבעים. אלו, בשילוב חבק תואם ומסוגנן ממתכת, מעץ או מענף מלבלב השזור מאחד העצים שבחצר, ישדרגו כל שולחן חג.

ברוח החג צרו חבקים למפיות מזר קטן של פרחי העונה, כמו זה הנהוג לשזור לראשנו בחג השבועות. טיפ קטן: עשו זאת מבעוד מועד, ושימרו בכלי עם מעט מים בקירור. הם יישמרו וייראו כזרים טריים ומרשימים על השולחן הערוך.

 

 

מפות שולחן וראנרים: ארוחת חג מרשימה מתחילה בבחירת מפה. זו תספק רקע ובסיס לתפאורה מושלמת. חפשו נושא הקרוב לליבכם שיהיה נושא מרכזי בעריכת השולחן. בחירת המפה על גווניה ואופייה, בשילוב כלי ההגשה ואלמנטים קישוטיים אשר ישלימו את השפה העיצובית לכדי סיפור שלם בעל אמירה ייחודית, היא הזדמנות פז ליצירת בסיס מעניין ולא שגרתי, שעוד ידובר עליו זמן רב אחרי שילך אחרון האורחים.

אם ניקח לדוגמה את פריחת הרימונים או את שפע פרחי הבר, הגוון והניחוח ישמשו כחוט השני לאופי התפאורה המקשטת את שולחן החג לאורכו של הערב. שילוב של פלייסמנטים אישיים או ראנרים הפרוסים לרוחבו של השולחן ומסמלים את מיקומם של הסועדים, יהיו דרך נהדרת להדגיש את ייחודו של כל סועד.

אביזרים: לאחר שהגדרנו את מיקומו של הסועד, נוכל להקדיש לסידור פרחים אישי שיונח ליד כוס השתייה האישית ואולי אף לצרף אליו כרטיס ברכה הנושא את שמו של האורח. גם נר צף בניחוח פריחת אביב על שלהבתו העדינה יהווה מעין יחס אישי ויקשור בין הסועדים סביב שולחן החג. אל א תפחדו להוסיף צבע לשולחן, ועם זאת דאגו לשמור על הרמוניה ואסתטיקה נעימה לעין. חיפוש אחר גוון הדומה בצבעו לגוון המפה, ייצור מראה חגיגי, קלסי ועשיר. אם חשקה נפשכם ביצירת דרמה, שילוב צבעים המנוגדים למפת הבסיס ייצור מראה דרמטי ומפתיע.

נרות - האווירה כולה משתנה ונעשית חמימה וביתית כשמפזרים על שולחן האוכל נרות אווירה בריחות נעימים. את הנרות אפשר להציב על כנים ומעמדים מעוצבים ממתכת. גם כוסות שתייה מזכוכית שקופה יכולים לשמש כבית נרות מעולה, ותמיד אפשר להניח נרות צפים בכלי זכוכית ועוד. כדי ליצור מראה מואר ונוצץ, אפשר להציב במרכז השולחן פמוטים גבוהים שעליהם מוצבים נרות ארוכים. ככלל, שימרו על אלמנטים עיצובים במרכז השולחן בגובה נמוך מ-25 ס"מ או גבוה מ-60 ס"מ, כך שלא יפריעו לקשר עין בין הסועדים.

יין ישמח לבב אנוש: כל ארוחה אפשר לשדרג בתוספת יין ואלכוהול המוגשים בדרך אסתטית ובתשומת לב לעקרונות המקובלים. שתיית היין היא טקס ייחודי שמצטרפים אליו כל החושים, ועיצוב הכוסות משרת את המשקה והחושים המשתתפים בחוויה. לכלי קיבול היין ולמבנה הכוסות שבהן יוגש המשקה, יש חשיבות והשפעה רבה על טעמו. להשגת מראה קלסי יונחו הכוסות בצידה הימני העליון של הצלחת עם דגש בשוני ביניהן לבין כוסות השתייה המוגשת בארוחה. עדכנו את מראה כוס היין עם תחתיות מיוחדות. הדגישו את יופייה של המסורת בייחודה של כל כוס ובירכתה. זו גם הזדמנות לתת ברכה אישית לכל סועד.

 

דומו בתוך טיב טעם. הצעות לשולחן החג. צלם: אסף אמברם

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן