נסיגה מעתירה לזכייה במכרז להפעלת בתי קפה בנתב"ג
חברת נטו אינווסטמנט (1998) קיבלה את המלצת שופט בית המשפט המחוזי בת"א קובי ורדי ולחזור בה מעתירה שהגישה נגד זכייתה של חברת ל. קופי אנד קונספט מת"א, בעלת רשת בתי הקפה לנדוור, במכרז בעל משמעות כספית גדולה של רשות שדות התעופה להפעלתם של שני בתי קפה חלביים בנתב"ג (האחד בטרמינל 3 והשני במרכז "שחקים", צד מערבי בטרמינל) במשך 5 שנים, ואופציה לעד 3 שנים נוספות.
נטו אינווסטמנט, הפועלת בתחום הקמה והפעלה של בתי קפה וחנויות מזון, ביקשה במסגרת עתירתה להכריז עליה כזוכה במכרז. לטענתה, החלטת ועדת המכרזים בדבר פסילת הצעתה במכרז בגין אי עמידתה לכאורה בתנאי הסף שעניינו הרשעות קודמות של המציע ו\או של גורמים הקשורים בו (דורון להב, בעל שליטה בחברה, הורשע בשעתו על פי הסדר טיעון בעבירה הרלוונטית לתנאי הסף), התבססה על קריאה שגויה של תנאי הסף. זאת מאחר שנקבע במסגרת תנאי הסף האמור, כי ככל שחלפה שנה ממועד ההרשעה וככל שנושאי המשרה כבר אינם משמשים כנושאי משרה אצל המציע (להב כבר אינו משמש כנושא משרה בחברה), הצעת המציע האמור במכרז לא תיפסל.
לדברי נטו אינווסטמנט, היא עצמה ו\או מי מנושאי המשרה בה לא הורשעו במועד הגשת הצעתה במכרז, לא הוגש נגדם כתב אישום, ולמיטב ידיעתם איש מהם אינו מצוי בחקירה. אשר על כן לאחר שהצעתה במכרז נמצאה כהצעה הטובה ביותר בשקלול איכות ההצעות ומחירן, יש להכריז עליה כזוכה במכרז.
בתגובה לעתירה טענה חברת ל. קופי אנד קונספט, כי הצעתה למכרז עמדה בכל התנאים המוקדמים, וכי ציון הצעתה המשוקלל הוא הגבוה ביותר מבין ההצעות הכשרות שהוגשו למכרז. לדבריה, נטו אינווסטמנט צירפה להצעתה במכרז תצהיר כוזב הנוגע לעברו הפלילי של בעל השליטה בה, בניסיון להסתיר מעיני ועדת המכרזים שבעל השליטה הוא עבריין מורשע, אשר הורשע ב-3 השנים שקדמו למועד הגשת ההצעות למכרז - עובדה שאיננה במחלוקת. עם היוודע הדבר לוועדת המכרזים על דרך המקרה, נפסלה הצעתה של נטו אינווסטמנט בשל אי עמידתה בתנאי הסף הנוגע לעברו הפלילי של המציע.
ברקע: מראה "הכיכר". במרכזה המזרקה וסביבה החנויות הפטורות ממס. צילום: Vladislav Bezrukov - Flickr, ויקיפדיה