מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

תביעה ייצוגית: מבצעים פיקטיביים

27/02/2023
זמן קריאה: 1 דק'

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבימ"ש השלום בחיפה נגד אלמשהדאוי קינג סטור, רשת קמעונאית המזון הפועלת תחת מותג קינג סטור ואשר לה 14 סניפים בפריסה ארצית, בגין הפרת חוק הגנת הצרכן.

המבקש, יהודה מוזס תושב קרית אתא, טוען למעשי הטעיה חמורים ומקוממים מצד הרשת, המציגה מבצעים פיקטיביים ללקוחותיה. לדבריו, במסגרת הצעותיה המוצגות באופן פומבי ברשת פייסבוק ובסניפיה, קינג סטור מציעה מוצרים מסוג דגני בוקר מתוצרת נסטלה באופן אטרקטיבי - "שניים ב-29.90 ש"ח". אלא שבפועל, ובניגוד לפרסומיה הכוזבים, היא גובה הלכה למעשה מחיר מלא בעבור המוצרים, מחיר הגבוה בהרבה מהמחיר המוצג בפרסומיה.

בבקשה נאמר, כי פרקטיקת ההטעיה נועדה לשדל צרכנים להגיע לסניפי הרשת תוך הסתמכותם על המבצע הפיקטיבי שהיא מפרסמת, ורק לאחר שהם מגיעים לסניפיה מתחוור להם כי המבצע שעליו הסתמכו עת הגיעו לסניף, כלל אינו משקף את המציאות, שכן היא גובה מחיר מלא בעבור המוצרים. כל זאת, אפשר להניח, מתוך מטרה להטעיית צרכנים ולהשאת רווחיה של הרשת.

מלבד חיובה של רשת קינג סטור בפיצוי הצרכנים, בית המשפט מתבקש להורות לה לחדול מפרסום מטעה של מוצרים או שירותים המוצגים והנמכרים על ידה.

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן