ליקר אמרולה לקראת טו באב - חג האהבה
הסקוטית מבית ישרקו, המייבאת ומשווקת מוצרי מזון מהמובילים בעולם, מציעה לקראת חגיגות טו באב, חג האהבה, את ליקר אמרולה - ליקר שמנת מעולה, השני בעולם מבין סוגי הליקרים - שיוצר לראשונה בשנת 1989. תחילה לא הכיל שמנת וכמעט הורד מהמדפים, ואז, בהברקה של רגע, הוספה לו שמנת והוא נהפך ללהיט. עד היום הוא פופולרי מאוד באפריקה ובעולם כולו, וכיום משווק ליותר מ-70 מדינות.
הליקר מיוצר מפרי עץ האמרולה, הגדל באופן טבעי בדרום אפריקה. הפרי נאסף ברחבי המדינה הענקית ומובל בכל דרך אפשרית, בכלל זה באמצעות תושבי הסוואנות שאוספים אותו בשקיות ניילון, במכלים קטנים, בסירים, ולפעמים בשקי בד העשויים מבגדים ישנים, ומובא ברגל למרכזי איסוף שבטיים. משם הוא עובר למרכזים גדולים יותר, ולבסוף מגיע למרכז הייצור של הליקר בסטלנבוש - בירת היין של דרום אפריקה. שם הוא מנוקה מקליפתו, נסחט ועובר תהליך תסיסה. עם סיום תהליך התסיסה, הנוזל עובר זיקוק בדודי נחושת, ומשם עובר להתיישנות של כשנתיים בחביות עץ אלון. במשך השנתיים ובאופן מבוקר, הנוזל מועשר בתמצית מרוכזת של פרי האמרולה.
השלב האחרון הוא יצירת הקרם, שהוא למעשה ערבוב של הליקר עם שמנת משובחת. התהליך נעשה בטכנולוגיות חדישות כדי להפיק מוצר מזוקק ובאיכות הגבוהה ביותר.
הפולקלור הדרום אפריקני מייחס לפרי האמרולה תכונות של הגברת התשוקה, המינית והפריון. פרי האמרולה הוא אקזוטי, חמצמץ מעט, עסיסי ובעל תכולת ויטמין סי גבוהה. הפרי גדל רק על עצי אמרולה נקביים, והוא חביב מאוד על הפילים, הנוהגים לחבוט עם מצחם על גזע העץ כדי להפיל את פירותיו הבשלים ארצה. במיוחד חביבים על הפילים אותם פירות בשלים הנופלים ארצה ומתחילים לתסוס.
לליקר אמרולה טעמים אגוזיים מעניינים. הוא מומלץ לשתייה נקי, בכוס ויסקי על קרח, כבסיס לקוקטיילים.
ליקר אמרולה. מחיר: 89 ש"ח. צלם: אסף לוי
מתכון לקוקטייל Amarula Colada
1 אמרולה
1/2 רום
3 מיץ אננס
1 בטידה דה קוקו
הכנה: לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.
מתכון לקוקטייל Hazel
1/2 וודקה
1 אמרולה
1 פרנג'ליקו
1 שמנת
הכנה: לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.
מתכון לקוקטייל Mirage
1 אמרולה
1 ליקר תפוזים
1 ליקר קפה
הכנה: לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.
מתכון לקוקטייל Zambezi Sunset
1 אמרולה
1 ליקר קפה
1/4 גרנדין
8 תותים טריים או סירופ תות
הכנה: להכניס את כל המרכיבים לבלנדר. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה מלאה למחצה בקרח כתוש.