מתכון ללחם בדקה וחצי, דל פחמימה, ללא גלוטן וסוכר
סוף החופשה הגדולה מתקרב, והילדים יחזרו למסגרות הלימודים. חלק מהתלמידים מתמודדים עם הגבלות תזונתיות, ובעבורם שמירה על הסדר ובחירת ארוחת הצוהריים חיונית. עדי גבירצמן מה-Hatafrit, מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות וללא גלוטן, מציעה מתכון ללחם קל הכנה.
לחם הקסמים מוכן בדקה וחצי - זה זמן ההכנה של השלב הראשון. את השלב השני אפשר להכין בתנור, בטוסטר, בנינג'ה או במחבת.
המלצה: להצטייד בתבנית פיירקס ריבועית קטנה שמתאימה למיקרוגל ולגודל של פרוסת הלחם.
כריך קרוק מדאם ללא גלוטן של עדי גבירצמן. לחם בדקה וחצי ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום: עדי גבירצמן
רכיבים לשתי פרוסות
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף אבקת חלבון
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית ממתיק (לא חובה)
1/8 כפית מלח
1 כף חמאה מומסת
1 חלבון ביצה
1 כף שמנת מתוקה
2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט
הכנה
1. בקערה בגודל בינוני לערבב יחד רכיבים יבשים: קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק (אם רוצים) ומלח.
2. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים: חמאה, חלבון, שמנת חמוצה/יוגורט ושמנת מתוקה.
3. להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרוגל (ריבועית/עגולה). התבנית צריכה להיות משומנת או מכוסה בנייר אפייה.
4. להכניס למיקרוגל על חום מרבי למשך דקה וחצי עד שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת ומתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית.
5. להמתין כמה דקות לצינון, לחלץ את הלחם מהתבנית ולחצות אותו באופן רוחבי כדי שיתקבלו 2 פרוסות לחם.
6. בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות (אפשר גם בנינג'ה), ולהכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דקות, עד לקבלת הזהבה ופריכות קלה.