מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון למרק עוף של בית
04/12/2024
זמן קריאה: 1 דק'
מתכון מאת השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם.
צילום: גל בן זאב
חומרים ל-4 מנות
- 8 יחידות כנפי עוף
- 6 יחידות גרונות עוף
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
- 1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות
- 2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות או למקלות דקים
- 2 יחידות שורש סלרי ו/או שורש פטרוזיליה חתוכים לפרוסות
- 2 ענפי סלרי קצוצים
- 4 שיני שום
- 3 גבעולי שמיר
- 3 גבעולי פטרוזיליה
- 1 חתיכת דלעת בשלמותה
- 2 יחידות קישואים חתוכים לפרוסות עבות
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
הכנה
- מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.
- מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.
- לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.
- מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
- מתקנים תיבול.
צילום: גל בן זאב
תגובות