מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון למרק עוף של בית

04/12/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מתכון מאת השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם.

 

צילום: גל בן זאב

חומרים ל-4 מנות

  • 8 יחידות כנפי עוף
  • 6 יחידות גרונות עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
  • 1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות
  • 2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות או למקלות דקים
  • 2 יחידות שורש סלרי ו/או שורש פטרוזיליה חתוכים לפרוסות
  • 2 ענפי סלרי קצוצים
  • 4 שיני שום
  • 3 גבעולי שמיר
  • 3 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 חתיכת דלעת בשלמותה
  • 2 יחידות קישואים חתוכים לפרוסות עבות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הכנה

  • מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.
  • מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.
  • לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.
  • מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
  • מתקנים תיבול.

 

צילום: גל בן זאב

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן