מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לעוגת פוביטיצה טבעונית עם חלווה

12/11/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת אחוה, יצרנית טחינה מובילה בישראל, מגישה עם הקונדיטורית המומחית אסטלה מתכון לעוגת פוביטיציה חלומית - עוגת שמרים ואגוזים מסלובניה עם מלית מתוקה של חלווה ואגוזים. העוגה טבעונית, מתאימה להגשה באירוח משפחתי וכקינוח מתוק לצד שתייה קרה או חמה.

 

עוגת פוביטיצה טבעונית עם חלווה. אחוה. צילום: שירן כהן שי

מצרכים לתבנית מלבנית רחבה

לבצק:

  • 2 כוסות ו-2 כפות קמח לחם לבן ללא צורך בניפוי (300 גרם)
  • 3 כפות סוכר (40 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כף שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף שטוחה זירו-אג (6 גרם תחליף ביצה) + 4 כפות מים
  • 1/2 כוס + 2 כפות חלב שקדים (150 גרם)
  • מעט תמצית וניל

למילוי:

  • 150 גרם שערות חלווה או גוש חלווה בטעם וניל של אחוה מפורר לפירורים
  • 1/3 כוס שמן (60 גרם)
  • 5 כפות חלב שקדים
  • 2 וחצי כוסות אגוזי לוז או אגוזי מלך (280 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כפית זירו-אג (2 גרם תחליף ביצה) + 1 כף מים
  • מעט תמצית וניל
  • למשטח ושימון הבצק: שמן זית/תרסיס שמן

הכנה

  1. מניחים את האגוזים של המילוי על מגש וקולים בתנור ב-180 מעלות כ-8 דקות. מצננים לחלוטין.
  2. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה כ-15 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה.
  3. בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את האגוזים עם סוכר ואבקת קקאו לקבלת פירורים דקים. מוסיפים שמן, חלב שקדים, זירו-אג ווניל, וטוחנים לקבלת מרקם משחתי. שומרים בצד.
  4. מרססים את משטח העבודה בתרסיס שמן ומניחים עליו את הבצק. גם את הבצק משמנים היטב, שלא יתייבש. מרדדים את הבצק על גבי המשטח לגודל 30 על 50 ס"מ, ומשמנים שוב. בידיים משומנות מתחילים למתוח את הבצק בעדינות מהמרכז כלפי חוץ עד להכפלת הגודל, ונזהרים שלא לקרוע את הבצק. צריך להתקבל עלה בגודל 100 על 60 ס"מ, דק ושקוף.
  5. מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב שקדים. מפזרים את החלווה על גבי המילוי באופן אחיד. מגלגלים את הבצק באופן הדוק על הצד הרחב, לקבלת נחש ארוך ועבה.
  6. משמנים תבנית כיכר רחבה. מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה, ומסדרים פרסה נוספת בשכבה השנייה. מהדקים מעט בעדינות.
  7. מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה שעה.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים מעט את המאפה.
  9. אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 45-40 דקות. מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת כדי לצנן לחלוטין.
  10. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 4-3 ימים.

 

עוגת פוביטיצה טבעונית עם חלווה. צילום: שירן כהן שי

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן