מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לפאי פקאן חלוה ברוטב מייפל
29/09/2025
זמן קריאה: 1 דק'
חברת אחוה, מהמובילות בישראל בייצור טחינה, חלוה ודברי מאפה, מגישה לרגל חג סוכות מתכון קלסי ומיוחד לפאי חגיגי במילוי מקורי: פקאן חלוה ברוטב מייפל. הפאי במרקם נימוח ובטעם עשיר של מייפל ופקאן, בשימוש חלוה מסולסלת של אחוה. המתכון קל יחסית להכנה ומתאים להגשה כקינוח ולאירוח בסוכה כל ימות החג.
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לבצק:
- 1.5 כוסות קמח (210 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה
למלית:
- 150 גרם פקאנים שלמים או חצויים
- 100 גרם חלוה מסולסלת של "אחוה" (עם תכולת שומשום גבוהה)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סירופ מייפל טהור
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, סוכר וחמאה, ומעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד איחוד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים קרים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור כחצי שעה.
- לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעובי של כשלושה מ"מ, מרפדים איתו את התבנית ומהדקים לדפנות. מניחים על הבצק נייר אפייה ושופכים קטניות (או משקולות אפייה) לאפייה עיוורת. אופים כ־12 דקות ב־180 מעלות, מסירים את הקטניות ונייר האפייה ואופים 5 דקות נוספות.
- מכינים את המלית: בקערה טורפים ביצים, סירופ מייפל, סוכר, חמאה מומסת, תמצית וניל ומלח.
- מפזרים על תחתית הפאי את החלוה המסולסלת ואת הפקאנים, ויוצקים מעליהם בעדינות את תערובת המלית הנוזלית.
- אופים 40-35 דקות על 170 מעלות, עד שהמרכז יציב אך מעט רוטט. מצננים לטמפרטורת החדר.
- להגשה: מפזרים מעל סלילי חלוה דקים. אפשר להוסיף כדור גלידת וניל או קצפת.
פאי פקאן חלוה ברוטב מייפל של חברת אחוה. צילום: הדס ניצן
תגובות