מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
סלט סביח עם טחינה מסורתית
15/01/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'
חברת אחוה, יצרנית של טחינה וחלוה מהמובילות בישראל, מגישה מתכון עם גרסה מקורית וטעימה לסלט סביח עם טחינה מסורתית. המתכון קל להכנה, עשיר בירקות צלויים וטריים המוגשים עם גרגירי חומוס וביצים קשות, ומעל הכול - טחינה קטיפתית בנדיבות. במתכון טחינה גולמית חדשה של אחוה, באיכות פרמיום, המיוצרת בשיטה מסורתית בטחינה דקה ובמליחות מעודנת ובעלת מרקם וטעם של טחינות מסורתיות.
סלט סביח עם טחינה מסורתית. צילום: הדס ניצן
מצרכים למנה זוגית
- 1 חציל אחד בינוני חתוך לטבעות
- 1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים
- 2 ביצים קשות חתוכות לרבעים
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 5 כפות טחינה מסורתית של אחוה
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- 3-2 מלפפונים חמוצים פרוסים לפרוסות
- רבע פלפל אדום חתוך לקוביות
- רבע פלפל כתום חתוך לקוביות
- רבע פלפל צהוב חתוך לקוביות
- 1 פיתה חתוכה לרצועות
- צרור עלי רוקט או פטרוזיליה
- רבע כוס שמן זית להברשת הירקות והפיתה
הכנה
- מברישים את טבעות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית ומכניסים לקלייה בתנור בחום של 200 מעלות עד הזהבה.
- מורידים את חום התנור ל-180 מעלות, מברישים את רצועות הפיתות ומכניסים לקלייה עד שהן מזהיבות.
- מרכיבים את הסלט: מניחים את עלי הרוקט או פטרוזיליה בקערה שטוחה, מפזרים מעל את גרגרי החומוס ופרחי הכרובית, ומניחים את פרוסות החציל, הביצים הקשות ופרוסות המלפפון החמוץ.
- מערבבים את קוביות הפלפל הצבעוניות עם קוביות הבצל הסגול, ומפזרים מעל. מעליהן מניחים את רצועות הפיתה הקלויה.
- מכינים את הטחינה: 5 כפות טחינה מסורתית מדוללת במים עם מעט לימון ומלח לפי הטעם. מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי.
- מוזגים את הטחינה בנדיבות מעל הסלט, מערבבים ומגישים.
טחינה מסורתית במליחות מעודנת של חברת אחוה. צילום: יעל האן
תגובות