אוסף וויסקי למכירה פומבית
בית המכירות סותביס (Sothebys) יארח החודש (ינואר) את מכירת הוויסקי האמריקאי היקרה ביותר שנערכה אי פעם, עם אוסף של 360 בקבוקים שהערכת שוויו עשויה להגיע עד 1.68 מיליון דולר. ב־24 בינואר בשעה 17:00 (שעון החוף המזרחי בארה"ב), תקיים סותביס את מכירת ה"קולקציה הגדולה של וויסקי אמריקני" (The Great American Whiskey Collection) במטה הדגל שלה בבניין ברויאר, בשדרת מדיסון בניו יורק. מדובר במכירת הוויסקי האמריקאי הראשונה של סותביס במתכונת של אירוע חי, המוקדשת לאוסף של בעלים יחיד. המכירה, המתוארת כאוסף הוויסקי האמריקאי היקר ביותר מסוגו שהוצע אי פעם למכירה פומבית, תתפרס על פני 320 פריטים. תחזית ההכנסות מהמכירה מוערכת בטווח בין 1.17 מיליון ל־1.68 מיליון דולר.
לדברי סותביס, האוסף כולל כמה מבקבוקי הבורבון והוויסקי שיפון הנדירים והמבוקשים ביותר שנבקעו אי פעם, כאשר חלק מהבקבוקים יוצגו לראשונה במכירה פומבית.
האוסף כולל בקבוקים משנות ייצור שמתחילות כבר בשנת 1900, ובראשו בקבוקי אולד ריפ ואן וינקל (Old Rip Van Winkel), האחראים לחלק המערך האוסף. לצדם נכללים בקבוקי וויסקי ממותגים כמו מיכטרס (Michter's), באפלו טרייס (Buffalo Trace), ויילד טרקי (Wild Turkey) ורד הוק ריי (Red Hook Rye).
לסותביס כבר יש שיא מכירה לבקבוק וויסקי אמריקאי מתקופת שאחרי חוק היובש (1920-1932(, לאחר שמכרה בקבוק חד־פעמי של אולד ריפ ואן וינקל תמורת 125 אלף דולר במרס 2025, אך המכירה הקרובה עשויה לשבור את השיא הנוכחי.
רבות ממהדורות החבית הבודדת של ואן וינקל יוצרו בכמויות מוגבלות במיוחד והוקצו באופן בלעדי לקמעונאים. בין גולות הכותרת של המכירה נמצא וויסקי בן 20 שנה, חבית בודדת משנת 1982, שנבקע עבור עסק פרטי למכירת ויסקי ומשקאות אלכוהוליים ונחשב לבקבוק בעל אחוז האלכוהול הגבוה ביותר שהמותג הוציא אי פעם - 66.7% אלכוהול. מחירו המוערך נע בין 70 אלף ל־100 אלף דולר.
בקבוק נוסף הוא ואן וינקל בן 18 שנה, חבית בודדת משנת 1985, שיוצר עבור רשת המשקאות ביניס (Binny's) ומכיל 60.5% אלכוהול, עם הערכת מחיר של 60 אלף עד 80 אלף דולר.
עוד יוצע למכירה אולד פיצג'רלד בלקהוק (Very Old Fitzerald Blackhawk) בן 18 שנה משנת 1950, בבקבוק בייצור פרטי עבור משפחת וירץ (Wirtz) - בעלי קבוצת ההוקי שיקגו בלאקהוקס (Chicago Blackhawks) - גם הוא ב־60.5% אלכוהול, עם מחיר שעשוי להגיע עד 80 אלף דולר.
סותביס הדגישה גם ארבעה בקבוקים של לנלס רד הוק ריי (LeNell's Red Hook Rye) במחירים של 24 אלף עד 35 אלף דולר כל אחד. בסך הכול קיימים 852 בקבוקים בלבד מכל ארבעת הגרסאות של הוויסקי. כל הבקבוקים במכירה הגיעו ישירות ממרתף הוויסקי של בעלים אלמוני, שהרכיב את האוסף לאורך שנים ואחסן אותו בבר ביתי ייעודי שנבנה במיוחד.

