תביעה נגד בית קירור בגין ריקבון של בצל
חברת ניר את שאדי מרמת השרון, העוסקת בגידול ושיווק של תוצרת חקלאית, הגישה תביעה על סך 2.6 מיליון ש"ח נגד שלג החרמון - אגודה שיתופית חקלאית לשיווק ואספקה, המחזיקה בבית קירור בכפר בוקעתא שברמת הגולן. זאת בגין נזקים חמורים שנגרמו, לטענתה, ליבולי בצל לבן וסגול שאוחסנו במקום.
על פי כתב התביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז־לוד, מדובר בכשל חמור בתנאי האחסון בקירור (איסום), שגרם ריקבון נרחב של הבצל שהוחזק במקום למשך מספר שבועות. התובעת מסרה, כי לצורך ויסות מכירת היבול בהתאם לביקוש בשוק, היא נהגה לאחסן את הבצל בחדרי קירור ולשנע את הסחורה לבית אריזה בקיבוץ חפציבה לצורך מיון ואריזה הדרגתית.
לפי הנטען, בסוף אוגוסט אשתקד הוצאו מחדרי הקירור של הנתבעת 271 מכלים של בצל לבן ונשלחו למיון, שם התגלה כי חלק ניכר מהם פגום ורקוב. גם בצל שעבר מיון ונשלח לשווקים הוחזר לאחר ימים ספורים בשל המשך תהליך ריקבון. כעבור חודש בערך נשלחו מכלים נוספים, וגם בהם אותר אחוז פחת חריג. התופעה חזרה על עצמה שוב ושוב באותו חדר קירור.
לטענת התובעת, בצל שאוחסן באותו זמן בחדרי קירור אחרים, בהיקף של מאות טונות, לא נפגע ונמצא תקין. לטענתה, מדובר ברשלנות תפעולית חמורה מצד הנתבעת, אשר לא ביצעה פיקוח ובקרה ראויים על מערכות האחסון והקירור.
בסך הכול מדובר בפגיעה של כ־675 טונות בצל, בשווי כולל של 1.53 מיליון ש"ח, בגין תוצרת שאינה ראויה לשיווק. נוסף על כך נגרמו לתובעת נזקים בסך של כחצי מיליון ש"ח בגין מכירה במחיר מופחת, וכ־220,000 ש"ח על הוצאות מיון, אריזה וקירור.
התובעת עותרת לחייב את שלג החרמון לשלם את מלוא הנזקים בגין רשלנות באחסון הבצל בתנאים לקויים ובלתי תקינים, ובשל היעדר פיקוח מספק על תקינות המערכות בבית הקירור.
אילוסטרציה