אינובופרו מבקשת הקפאת הליכים
חברת הפוד־טק הישראלית אינובופרו (InnovoPro) מרעננה, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של רכיבים ייחודיים לתעשיית המזון והמשקאות העולמית על בסיס חלבון חומוס, הגישה בקשה לבית המשפט למינוי נאמן זמני לצורך שימור נכסיה וניסיון למכור אותה או את פעילותה. כמו כן ביקשה החברה צו איסור פירעון בגין חובות עבר, צו הקפאת הליכים וצו לפתיחת הליכים בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
החברה הוקמה בשנת 2013 על ידי ד"ר אשר שמולביץ, רופא ומהנדס, מתוך חזון לפתח מזון בריאות חדשני שיתרום לאורח חיים מאוזן וימנע מחלות. אינובופרו פיתחה פלטפורמה טכנולוגית המבוססת על רכיבי חומוס, המאפשרת ליצרני מזון ברחבי העולם לפתח מוצרים מזינים, טעימים, נקיים ובני־קיימה. המוצר המרכזי שלה, CP-PRO 70, הוא תרכיז חלבון חומוס בעל פרופיל תזונתי עשיר ושימושים מגוונים בתעשיית המזון.
לטענת החברה, לאחר שלא צלחו הניסיונות לגייס משקיעים חדשים או להשיג השקעה נוספת מבעלי המניות הקיימים, לא נותרה לה ברירה אלא לפנות לבית המשפט. החברה מדווחת על חובות והתחייבויות בסך של שבעה מיליון ש"ח, סכום הגבוה משווי נכסיה, שרובם קניין רוחני מכל מיני סוגים. החברה מצויה במצב של חדלות פירעון הן מבחינה נכסית והן מבחינה תזרימית.
בעקבות מצבה הפיננסי קיבל דירקטוריון החברה החלטה להגיש את הבקשה לבית המשפט כדי להגן על האינטרסים של נושיה.
אינובופרו זכתה בשנים האחרונות להכרה בינלאומית בזכות חדשנותה, בכלל זה אות מצוינות מטעם הנציבות האירופית והכללתה ברשימת EIT Food Rising Stars. בשנת 2021 נבחרה על ידי האו"ם לאחת מ־50 החברות הקטנות והבינוניות המשפיעות ביותר על עתיד מערכות המזון הגלובליות.
לחברה שתי חברות־בנות, אחת בארצות הברית והאחרת בקנדה, שאינן פעילות כיום ואינן מעסיקות עובדים. חברות אלו הוקמו לצורך הקלה בביצוע עסקאות במדינות אלו.
אילוסטרציה