משאיות פוטון במשקל 7.5 טונות בישראל
מותג הרכב המסחרי הבינלאומי פוטון (FOTON) מרחיב במידה ניכרת את פעילותו בישראל ונכנס לראשונה לקטגוריית משאיות ה־7.5 טונות עם השקה של שני דגמים חדשים: דיזל וחשמל מלא. שתי המשאיות כבר הגיעו לישראל, שוחררו מהנמל ונמצאות בשלבי מסירה ראשונים. המשאיות החדשות מגיעות עם תקינה אירופית מלאה ומיועדות לעבודה בשוק הישראלי, בהתאם לסטנדרטים המחמירים הנהוגים באירופה הן ברמת הבטיחות והן ברמת איכות הייצור והאמינות.
למשאית הדיזל מנוע Cummins ובתיבת הילוכים אוטומטית מתקדמת של ZF עם שמונה הילוכים. תיבת ההילוכים האוטומטית תורמת לנסיעה חלקה, לחיסכון בדלק, להפחתת שחיקה ולעלויות תחזוקה נמוכות לאורך חיי המשאית.
המשאיות זמינות בשלושה אורכי בסיס גלגלים - 330, 380 ו־440 ס"מ - המאפשרים התאמה מדויקת למגוון רחב של יישומים: חלוקה עירונית, הובלה אזורית, קירור ויישומים ייעודיים. משאית פוטון 7.5 טונות דיזל נמכרת ב־222 אלף ש"ח, ומשאית פוטון 7.5 טונות חשמלית מלאה נמכרת ב־320 אלף ש"ח.
המשאית החשמלית תגיע עם 5 שנות אחריות ללא הגבלת נסועה, בדומה לכל דגמי פוטון החשמליים המשווקים בישראל. גרסת הדיזל תוצע עם 5 שנות אחריות או 300 אלף ק"מ.
בדלהום מוטורס מציינים כי זה רק השלב הראשון. בהמשך צפויה הרחבת ההיצע למשאיות במשקלים של 12, 15 ו־18 טונות, כחלק מתפיסה ארוכת טווח לבנות היצע משאיות מלא לשוק הישראלי.
פוטון היא יצרנית רכב מסחרי מהגדולות ביותר בסין ואחת הגדולות בעולם. החברה פועלת ביותר מ־140 מדינות, מחזיקה מערך ייצור ופיתוח מתקדם ומכרה עד היום יותר מ־13 מיליון כלי רכב. מדי שנה פוטון מוכרת יותר מ־500 אלף משאיות. היא מיישמת סטנדרטים אירופים מחמירים גם בשווקים מחוץ לאירופה.
חמדאן דלהום, מנהל הסחר של דלהום מוטורס, מסר: "הכניסה של פוטון לקטגוריית ה־7.5 טונות בישראל היא חלק ממהלך רחב יותר לבניית פתרון מסחרי שלם, משלב החלוקה העירונית ועד למשאיות כבדות יותר שיגיעו בהמשך. אנו מביאים לשוק הישראלי שילוב של תקינה אירופית, טכנולוגיה מוכחת ומעטפת שירות שנותנת ללקוחות שקט תפעולי אמיתי."
צילום: יצרן
