מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לספגטי כתום לחג השבועות

24/05/2023
זמן קריאה: 1 דק'

לכבוד חג השבועות, מותג ברילה מציע מתכון חגיגי ומיוחד: ספגטי כתום - ספגטי רחב ברוטב קרם בטטה עם בצל מקורמל ומסקרפונה, מוגש עם קוביות בטטה צלויות.

 

צילום: רונן מנגן

חומרים ל-4 מנות

3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות

1 בצל קלוף וחתוך לרצועות

8 כפות שמן זית

2 כפות עלי תימין

2 כפות עלי אורגנו טרי

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

1 חבילה פסטה מפלדיני (500 גרם)

3 שיני שום פרוסות

קורט אגוז מוסקט טחון

1 מכל שמנת לבישול 15% (אפשר שמנת לבישול אלפרו 5%)

4 כפות גדושות מסקרפונה

לקישוט:

עלי אורגנו טריים

הכנה

1. בצד אחד של תבנית עם נייר אפייה מסדרים את קוביות הבטטה, ובצד האחר את רצועות הבצל בשכבה אחידה. יוצקים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים באורגנו, תימין, מלח ופלפל.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. מפרישים את רצועות הבצל וכוס קוביות הבטטה להגשה.

3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים כוס אחת ממי הבישול בשביל הרוטב.

4. מחממים את שארית שמן הזית בסיר בישול הפסטה ומוסיפים שיני שום. מטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים מוסקט, שמנת לבישול ומסקרפונה.

5. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה ומתבלים במלח ופלפל.

6. בעזרת מעבד מזון או בלנדר יד טוחנים את הרוטב לקרם חלק.

7. מוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת ומערבבים היטב עם הרוטב (אם הרוטב מעט יבש, מוסיפים ממי הבישול של הפסטה).

8. מוסיפים אורגנו, קוביות בטטה, רצועות בצל ומגישים מיד.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן