מגה מוסך
מדורים
מגה טכנולוגיות
לעמוד קודם

פורד מפסיקה פיתוח תוכנה

12/05/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת פורד (Ford) ביטלה לאחרונה את תוכנית הפיתוח של הארכיטקטורה החשמלית מהדור הבא. מדובר במערכת שנועדה להפוך ל"מוח" של כלי הרכב העתידיים של החברה. לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס (Reuters), הפרויקט, ששמו בשלבי הפיתוח בתוך החברה היה FNV4, נחשב לבעל חשיבות אסטרטגית בהתמודדות עם ענקיות כגון טסלה (Tesla), אך בוטל בשל עלויות חריגות ועיכובים מתמשכים.

המערכת נועדה לאחד את כל מערכות התוכנה של כלי הרכב, לצמצם עלויות, לשפר את האיכות ולאפשר תוספת של שירותים דיגיטליים מתקדמים הן ברכבים חשמליים והן בכלי רכב עם מנוע בעירה פנימית. פורד השקיעה סכומי עתק בפרויקט, אך החליטה לאחרונה להפסיק את פיתוחו ולשלב את הידע שנצבר בו בצוות הפיתוח החדשני שפועל בקליפורניה, סקאנקוורקס (Skunkworks).

אחת הבעיות המרכזיות שמטרידות את פורד ואת שאר יצרניות הרכב הוותיקות היא ריבוי ספקים ו"הכאוס הטכני" שנוצר. כיום, כל רכיב, ממושב חשמלי או גג נפתח ועד מערכת אורות, כולל קוד שמפותח בנפרד על ידי ספק חיצוני. הדבר מקשה את עדכוני התוכנה במהירות או שינויים אינטגרטיביים. מנכ"ל פורד, ג'ים פארלי (Jim Farley), תיאר זאת כך: "למרות שעל סמל הרכב כתוב 'פורד', אני צריך לפנות לבוש או ליצרן חיצוני אחר כדי לשנות את תוכנת בקרת המושב."

הגישה הזו סותרת את המודל שטסלה בנתה. במקרה שלה מדובר בתוכנה אחידה שניתנת לעדכון מרחוק בכל רגע, כולל הוספת יכולות חדשות או תיקון תקלות. הפער הזה משפיע גם על האיכות: פורד הובילה את טבלאות הריקול בארה"ב מאז 2021.

התוכנה החדשה שנזנחה הייתה אמורה להיות בנויה כמערכת "אזורית" - חלוקה למעבדי תוכנה קטנים שממוקמים לפי אזורים ברכב ומתקשרים עם מעבד מרכזי. כך אפשר לקצר את כמות החיווט, להאיץ עדכונים מרחוק ולהוזיל עלויות הרכבה. המערכת הייתה אמורה גם לאפשר לפורד להציע ללקוחות יכולות חכמות במודל של שירותים בתשלום כגון נהיגה אוטונומית או מערכות סיוע.

מי שהיה אמון על הפרויקט הוא דאג פילד (Doug Field), לשעבר בכיר באפל ובטסלה, שהצטרף לפורד ב-2021 ונחשב לאחד הבכירים המנוסים ביותר בחברה. לפי הדיווחים, ההחלטה לבטל את FNV4 התקבלה כבר לפני מספר שבועות והועברה לקבוצה מצומצמת של עובדים באמצעות סרטון פנימי.

פורד הפסידה 4.7 מיליארד דולר בתחום התוכנה והרכב החשמלי ב-2023, וחמישה מיליארד דולר נוספים ב־2024. חלק ניכר מההפסדים נבע מהשקעה בפרויקט FNV4, שכלל לא רק תוכנה אלא גם חומרה חדשנית ששינתה את תהליך הייצור.

למרות הביטול, מנכ"ל החברה מדגיש כי פורד נשארת מחויבת לייצור רכבים חכמים ומחוברים, לא רק חשמליים אלא גם היברידיים ורכבי בעירה.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן