התאמה של טכנולוגיות חדשות לשגרה
טכנולוגיות חדשות ברכבים מתקדמות בצעדי ענק, ומייצרות אתגרים חדשים לטכנאים ולמכונאים. אחד האתגרים הגדולים קשור דווקא לתחום של בטיחות סייבר וגישה למידע דיאגנוסטי חיוני. מומחים ונציגי תעשייה רבים התייחסו לאתגרים הטכנולוגיים החדשים בכנס MEMA שהתקיים לאחרונה. דוני סייפר (Donny Seyfer), מנכ"ל יחידת השירות הלאומית (National Automotive Service Task Force) וווינסנט דה אוריה (Vincent D'Auria), מנהל מוצר בכיר בנציגות האמריקנית של וולוו (Volvo Car USA), דיברו על הקשיים והמורכבויות החדשות שעולות מתוך שימוש בטכנולוגיות חדשות בתחום.
סייפר הדגיש שיצרני רכבים מיישמים ומשלבים טכנולוגיות הגנת סייבר וטכניקות מתקדמות בשביל להגן על רשתות ומערכות תקשורת חיצוניות של הרכבים שלהם. לטענתו, כבר בשנה הבאה יגיעו תוכנות ותכונות חדשות רבות לאבטחת סייבר, בעיקר כאלו שיהיו נגישות מהמחשב בלבד, ללא צורך במפתח או בהכנסת שבב לקבלת גישה. זה אומר שטכנאים יצטרכו להתאים את עצמם ואת שגרת העבודה שלהם לשיטות החדשות של פתיחה והנעה של רכבים.
יצרנים וספקים של כלים ומערכות לסריקה טכנית ממוחשבת של רכבים יצטרכו להתחשב באתגר טכני נוסף. הם יצטרכו למצוא דרך לגשת לקריאות בטיחות ברכבים החדשים. אם התוכנות לא יצליחו לגשת למידע, הייצור והתכנון של כלים ותוכנות דיאגנוסטיות חדשים יהיה בלתי אפשרי כמעט. כי במציאות המורכבת של היום, יצרני רכבים רבים נמנעים מלחשוף ולחלוק מידע דיאגנוסטי עם צדדים חיצוניים. יש גם כאלו שאינם מודעים לחשיבות של שלב זה.
דה אוריה הדגיש, כי רכבים מודרניים הולכים ונהיים הרבה יותר מורכבים, ומסתמכים יותר ויותר על מערכות ממוחשבות. "מכוניות חדשות הן פשוט מחשבים גדולים. הכוונה הן למערכות מולטימדיה והן למערכות נהיגה בטיחותית כגון ADAS, עם אפשרות ליישר את הרכב בנתיב ונהיגה אוטונומית." הוא אומר כי ריבוי של מערכות חדשות, כולל מערכת בקרת שיוט אדפטיבית ותכונות עזר למיניהן, הופך את שגרת התיקון של הרכבים להרבה יותר מורכבת. "היום אתה זקוק למחשב שידבר למחשב אחר."