בקרי בלימה לגרורים וטריילרים
גרורים וטריילרים ממגוון סוגים מיועדים למגוון שימושים ומשימות. הם עוזרים להוביל מטענים או ציוד. חובבי טיולים ולינה בשטח ובטבע מחברים לרכבים שלהם גרורים ורסטיליים שמכונים "בתים על גלגלים".
כל נהג יודע, כי ברגע שמחברים גרור או טריילר לרכב, יש להתחשב בעוצמת הבלימה ובסנכרון עם הרכב. מערכת הבלימה של הרכב לא יכולה להשפיע על הגרור, ולכל גרור יש מערכת בלימה משלו שאמורה לעבוד לצד מערכת הבלימה של הרכב.
מערכת הבלימה של גרורים בנויה באחת משתי שיטות: בלמים מכניים (הידראוליים) שמסתמכים על אינרציה פיזית בשביל להאט אוטומטית או בלמים חשמליים. מערכת בלימה חשמלית זקוקה לחיבור חשמלי מהגרור למערכת החשמלית של הרכב.
בקר בלימה הוא מכשיר אלקטרוני שמפעיל ומנטר את הפעילות של הבלמים החשמליים של הרכב. לבקרי בלימה אלקטרוניים יש שתי שיטות פעילות עיקריות. גרסאות ישנות מופעלות ברגע שהנהג לוחץ על בלמי הרכב. הבקר קולט את תגובת הבלימה של הרכב ומעביר אותה לגרור.
בקרים חדשים יותר מודדים את מומנט הבלימה המשתנה של הרכב (אינרציה) באמצעות מד תאוצה. בקרי בלימה חדשים אינם מחוברים למערכת הבלימה של הרכב באופן ישיר ועובדים בנפרד ממנה. בקרים אלקטרוניים מנטרים את דינמיקת התנועה של הרכב באופן קבוע ושולחים כמות מדויקת של מתח חשמלי (וולטאז') לבלמי הטריילר. המערכת יכולה לוודא שמהירות הטריילר על הכביש זהה למהירות של הרכב. לדוגמה, כשהרכב נוסע בכביש בירידה, הנהג יפעיל הילוכים נמוכים יותר בשביל להאט ולמנוע שחיקת בלמים. במקרה זה, בקר בלימה מבוסס אינרציה מזהה שהרכב מאט, ויתאים את עוצמת הבלימה של בלמי הטריילר למצב.
יש מגוון חברות ומיזמים בתחום אביזרים לרכבים שמציעים בקרי בלימה איכותיים לגרורים. אחת החברות האלו היא אלקברייקס (Elecbrakes) האוסטרלית. המערכות והאביזרים שלה נחשבים פתרון פרקטי ומשתלם כלכלית. החברה טוענת, כי בקרי הבלימה שלה הופכים את פעולת הגרירה לקלה ובטוחה. הבקר מותקן ישירות על הטריילר ומתחבר למערכות ולאפליקציות, כולל המכשיר החכם של הנהג.