אינדיאנה: הקפאה זמנית של מכירת בשר מתורבת
מושל אינדיאנה, מייק בראון, חתם ב־6 במאי על חוק חדש המכניס את המדינה לרשימת המדינות המגבילות את מכירת הבשר המתורבת. החוק, House Bill 1425, קובע הקפאה של שנתיים על ייצור, מכירה וסימון של בשר שגודל במעבדה. החוק ייכנס לתוקף ב־1 ביולי 2025, ויהיה תקף עד 30 ביוני 2027.
החוק מגדיר בשר מתורבת כחלבון מהחי שמגודל מתאים גזעיים במעבדה כדי לשחזר את הטעם, המראה והערכים התזונתיים של בשר מסורתי. על פי החוק, כל מוצר כזה יחויב לשאת תווית ברורה עם הכיתוב "מוצר בשר חיקוי". עסקים שלא יעמדו בדרישה עלולים להיקנס בסכום של עד 10,000 דולר - הקנס הגבוה ביותר שנקבע עד כה בנושא זה בארה"ב.
את הצעת החוק הוביל הנציג בּו בֵּיירד, שאמר כי הטכנולוגיה החדשה אינה מוכרת די הצורך. "משרד החקלאות האמריקני אישר בשר מתורבת רק ב־2023", אמר ביירד. "אנחנו רוצים לוודא שמתקבלות החלטות שקולות לגבי בריאות הציבור."
למרות דיונים סביב ניסוח התווית המחייבת, החוק עבר ברוב ממשי - 74 לעומת 15 - בבית הנבחרים ו־43 לעומת 7 בסנאט. הוא משקף את הדאגה ההולכת וגוברת של המחוקקים במדינות למיניהן בשל החדשנות הטכנולוגית שמשנה את פני תעשיית המזון.
אינדיאנה מצטרפת לפלורידה, אלבמה, מיסיסיפי ומונטנה, כולן מדינות שכבר העבירו חוקים המגבילים את תחום הבשר המתורבת. אמנם מדובר במהלך זמני, אך השפעתו עשויה להיות רחבה ולעורר דיונים נוספים במדינות אחרות, בעיקר סביב השאלות של בטיחות מזון, חופש צרכני ומעמדה של החקלאות המסורתית בעידן החדש.