מגה מזון
כתבות
בטיחות מזון
לעמוד קודם

שיטה מהירה לגילוי סלמונלה

03/10/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

חוקרים מאוניברסיטת קורנל, המרכז לביטחון המזון העולמי בבייג'ינג ואוניברסיטת ג'ורג'יה, פיתחו שיטה להשלמת רצף הגנום המלא לקביעת סרוטיפים (קבוצה מסוימת שאליה משתייך חומר על פי פעילותו הסרולוגית) של סלמונלה בתוך שעתיים בלבד. תהליך הזיהוי כולו מסתיים בשמונה שעות.

קביעת הסרוטיפ של סלמונלה מקלה את ליבת הפעילות של ענף הבטיחות במזון, ומחזקת את היכולת למצוא את מקור הזיהום הבקטריאלי שעשוי להופיע במגוון רחב של מזונות, למשל פירות, ירקות, אגוזים, בשר, דגני בוקר, פורמולת תינוקות ומזון לחיות מחמד.

 

 

ככל ששרשרת אספקת המזון גלובלית יותר, ההזדמנות של המזון להזדהם בסלמונלה גדלה. בתהליך המהיר של ייצור מזון בעולם, זיהוי מהיר של אירועי זיהום סלמונלה ותגובה מהירה הם קריטיים, ושיטת זיהוי פתוגן יעילה יותר היא חיונית. החוקרים טוענים, כי סרוטיפ קונבנציונלי היה בבסיס המעקב אחר זיהומי סלמונלה. הבעיה הייתה זמנים ארוכים, עלויות גבוהות והכנות מורכבות, שהביאו את הרגולטורים העולמיים לבטיחות המזון, רשויות מזון וסוכנויות בריאות ציבורית, להחליפן בשיטות של בדיקת רצף הגנום למתן תת-סוג פתוגן. כל 38 הזנים של הסלמונלה, המייצגים 34 סרוטיפים שהוערכו במחקר, ניבאו במדויק את רמת הסרוטיפ תוך שימוש ברצף של גנום שלם.

אלה חדשות חשובות לתעשיית המזון, מכיוון שרק מעבדות מעטות יכולות לבצע סרוטיפים קלסיים. בחלק מהמדינות עשויים לחלוף יומיים רק עד שיעלה חשד לסלמונלה במעבדה המוסמכת. עם רצף הגנום השלם, המבחן החדשני מסתמך על ציוד פשוט.


מקור: www.sciencedaily.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן