מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

בקשה לתביעה ייצוגית: התכולה המוצהרת גדולה מהתכולה בפועל

16/01/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבימ"ש השלום בחיפה נגד רשת השיווק הקמעונאית רמי לוי שיווק השקמה בטענה להטעיה צרכנית. נטען שהיא מציגה ללקוחותיה מוצרים שתכולתם המוצהרת גדולה מזו שהצרכנים מקבלים בפועל.

לטענת המבקש, שלומי מלכה תושב קצרין, הוא קנה באופן מקוון בחנות אתר האינטרנט של רמי לוי, ובין השאר רכש מוצר אפונת גינה יכין 335 גרם. בדיקתו העלתה, כי סדרת קופסאות השימורים של יכין המכילות אפונת גינה ו\אפונה וגזר הוקטנה בכמותה. הלקוח אינו מקבל 335 גרם אלא 308 גרם (27 גרם פחות) אפונת גינה, ובמקום 335 גרם לאחר סינון מתקבלים 325 גרם של אפונת גינה וגזר.

המבקש מציין, כי גם הכמות של מגבות נייר ניקול שישה גלילים שרכש באותה הקנייה והוצגו באריזת 64.8 מטר אורך, הוקטנה, והלקוח אינו מקבל 64.8 מטר אורך אלא 59.2 מטר אורך (5.6 מטר פחות). אשר על כן נטען בבקשה, כי אין ספק שהצרכנים הוטעו מעצם המצג המטעה של כמות מסוימת באתר לעומת הכמות המוקטנת של המוצרים בפועל.

לדברי המבקש, צרכן כמעט אינו יכול לדעת מה העלות האפקטיבית, יתרונותיו או חסרונותיו של המוצר, אלא על פי המידע שמציג לו העוסק, וכי להתנהלות השחקנים בענף מוצרי הצריכה והמזון יש השפעה ישירה על בריאות הציבור ועל החלטותיו הצרכניות, עת יש בידם הכוח, הידע והמשאבים להשפיע על הטיב, האיכות והמהות של המזון.

המבקש סבור, כי היעדר אישור התביעה הייצוגית נשוא התיק הנדון יגרום להנצחת ההפרה של פערי הכוח והמידע, תוך שהחוטא ייצא נשכר, וייתכן שימשיך להסתיר מידע מהצרכנים תוך הפרה גסה של הוראות הדין.

לדבריו, חוק הגנת הצרכן אינו מותיר מקום לספק ומחייב כל עוסק באופן שאינו משתמע לשתי פנים לדאוג שמוצר היוצא תחת ידיו יסומן וייארז כהלכה בהתאם להוראות הדין. לטענתו, אי גילוי מלוא המידע על המוצר לצרכנים, פוגע ביכולתם לקבל החלטה צרכנית נבונה, והפער שבין כמות המוצר בפועל לבין הכמות שלה ציפו הצרכנים היא הפסד בעבורם.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן