מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

תביעה: שימוש אסור במותג בראשית

11/06/2025
זמן קריאה: 1 דק'

חברת יקב כמיסה ממושב דלתון, המפעילה יקב בוטיק המייצר ומשווק יין, הגישה תביעה לפס"ד הצהרתי ולסעד כספי של 1.7 מיליון ש"ח נגד חברת הבקבוק א.ש.ט מירושלים, המייבאת ומשווקת יינות ומשקאות אלכוהוליים וכן משווקת יינות המיוצרים על ידי יקבים במדינה.

בית המשפט המחוזי בנצרת מתבקש להצהיר, כי התובעת היא הבעלים של מותג היין בראשית, לחייב את הנתבעת בפירעון חובותיה כלפי התובעת, ולפצותה בגין נזקיה כפועל יוצא להתנהלותה ומהפרת הסכמותיה כלפיה.

בתביעה נאמר, כי משנת 2022 הנתבעת מזמינה מהתובעת יינות שאותם היא מוכרת לרשת אושר עד. ואולם הנתבעת לא עמדה בתנאים שסוכמו עימה במסגרת ההזמנה שנשלחה ואושרה ליינות לשנת 2023, ולא רכשה. לפיכך גם לא שילמה בעבור רכישת היינות במועדים שסוכמו ביניהן.

לדברי התובעת, בשל התחייבות הנתבעת כי הפרות ההסכם שביצעה בנוגע להזמנה של יינות לשנת 2023 לא תישנה, היא הסכימה לקבל ממנה הזמנה לרכישת יינות גם בשנת 2024, אלא שגם בהסכמות שעל בסיסן הסכימה לספק לה יינות לשנת 2024, הנתבעת לא עמדה. בשל כך היא הודיעה לה כי לא תמשיך לספק לה יינות בשנת 2025.

התובעת טוענת, כי הנתבעת סירבה לשלם בעבור כמות היין האחרונה שרכשה ממנה, ועל כן היא תובעת את תשלום החוב בגין הסחורה שסיפקה ושהנתבעת מסרבת לשלם בעבורה. היא גם תובעת מהנתבעת את כל הנזקים שנגרמו לה בשל הפרות ההסכם כלפיה.

בית המשפט גם מתבקש להצהיר, כי התובעת היא בעלת זכות השימוש הבלעדית במותג היין בראשית, ולאסור על הנתבעת בצו מניעה להשתמש במותג זה, שזכות השימוש בו היא של התובעת, לצורך מכירת יין.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן