מגה מזון
מדורים
אחסון מזון
לעמוד קודם

לא כדאי לאחסן מזון בקופסאות פלסטיק

26/11/2025
זמן קריאה: 1 דק'

לרובנו נוח לארוז ארוחה בקופסת פלסטיק קלה, רב־פעמית וזולה, אך מומחי בטיחות מזון מזהירים כי אחסון מזון מסוים בכלים כאלה עלול לחשוף אותנו לחומרים כימיים מסוכנים. כאשר מזון חם, שמן או חומצי בא במגע עם פלסטיק, הוא עלול לשחרר חומרים כגון BPA ופתלטים. ד"ר מירה סת'י (Mira Sathi), מומחית לתזונה ולבטיחות מזון, מסבירה כי לא כל פלסטיק מזיק, אך שימוש חוזר, חימום במיקרוגל או שריטות בקופסה מגבירים את הסיכון לזיהום המזון. לדבריה, עדיף לבחור כלי זכוכית, נירוסטה או קרמיקה, בייחוד בעת חימום ואחסון ממושך.

אחד החומרים המסוכנים ביותר הוא ביספנול A (BPA) המשבש את הפעילות ההורמונלית בגוף ועלול לגרום פגיעה במערכת הרבייה, שינויים במערכת החיסון והגברת הסיכון לסוכרת, להשמנה ולמחלות לב.

פתלטים המשמשים לריכוך פלסטיק עלולים להשתחרר למזון בעת חימום או פגיעה באיכות הקופסה. הם נקשרים לפגיעה באיזון ההורמונלי, לירידה באיכות הזרע, להפרעות בהתפתחות העובר ולנזק בכבד ובמערכת העצבים.

מזון שבא במגע עם פלסטיק מזוהם עלול לגרום דלקות במערכת העיכול ועלייה בסיכון למחלות כרוניות כגון סרטן, יתר לחץ דם והפרעות מטבוליות. הפלסטיק גם עלול לשנות את טעם המזון ולהפחית מערכו התזונתי, בייחוד במאכלים חומציים או שמנוניים. לכן מומחי תזונה ממליצים להימנע ככל האפשר מאחסון מזון וחימומו בפלסטיק, ולהעדיף כלים מזכוכית, מקרמיקה או מנירוסטה לשימוש יומי בטוח ובריא יותר.

איזה אוכל לא לשמור בפלסטיק?

במזונות שלא כדאי לשמור בקופסאות פלסטיק נכללים תבשילים חמים ומרקים, חמוצים, עגבניות ורטבים על בסיס עגבניות, פירות הדר ומיצים, מזונות מותססים, מאכלים שומניים, אורז או פסטה חמים ותבלינים יבשים. בתבשילים חמים ובמרקים, הפלסטיק עלול לפלוט רעלנים בעת חימום. חמוצים מכילים חומצה ושמן המפרקים את הציפוי הפנימי של הפלסטיק ומעבירים חומרים מזיקים למזון. גם עגבניות ומיצים חומציים מגיבים עם הפלסטיק, משנים את הטעם ופוגעים בערכים התזונתיים. מזונות מותססים כגון קימצ'י או יוגורט פולטים גזים וחומצות שעלולים לפגוע באיכות המזון המותסס, ומאכלים שומניים גורמים לחדירת ריחות ולשחרור רעלנים.

מומלץ לשמור מזון ותבלינים בצנצנות זכוכית או בכלי נירוסטה, ולקרר מאכלים חמים לפני האחסון. גם פלסטיק המסומן כנקי מחומרים מזהמים אינו מומלץ למעשה לשימוש בחימום, מאחר שחומרים אחרים עלולים להשתחרר ממנו. אחסון נכון במכלים מזכוכית, מקרמיקה או ממתכת, שומר על טריות המזון, על טעמו ועל הבריאות לאורך זמן.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן