ציפוי חדשני כפתרון אחסון
ד"ר מוסטפה אקבולוט (Mustafa Akbulut), פרופסור בתחום הנדסה כימית, וד"ר לואיס סיסנרוס-זבאלוס (Louis Cisneros-Zevallos), פרופסור להורטיקולטורה (גידול פירות, ירקות וצמחים), פיתחו פתרון ציפוי דו-שלבי לפלדה מגולוונת. השיטה החדשה בריאה יותר והיגיינית, ולכן אביזרים ומוצרי ברזל שעוברים את תהליך הציפוי יכולים לשמש לאחסון מזון או תרופות. מכלים ומשטחים ברזליים מגולוונים משמשים לאיסוף יבול משדות. הם עמידים, חזקים וזולים.
אנשי החקלאות והמדע מודעים לאתגרים הכימיים ולנזק הבריאותי הפוטנציאלי של אביזרי ברזל וכלי ברזל. חיידקים שנמצאים ומתרבים על גבי הברזל, עלולים לגרום קורוזיה ונזק רב למזון שנאסף או נשמר בארגזי ברזל ובמכלי ברזל.
ד"ר אקבולוט מסביר, כי טכנולוגיית הציפוי החדשה תוריד את הסיכון לקורוזיה ב-70% לפחות. שיטת הציפוי החדשנית של אביזרי אחסון מברזל מגולוון מונעת מחיידקים מזהמים להגיע אל המזון.
לפי צוות המהנדסים שהיו אחראים לשיטת הציפוי החדשה, הטכנולוגיה תעזור לצרכנים לקנות פירות וירקות נקיים יותר. הטכנולוגיה החדשה בונה יחסי אמון חזקים בין התעשייה ללקוח. הרי אנשים תמיד ירצו לקנות פירות וירקות שלא יפגעו בבריאות שלהם. היום, למרות שתעשיית המזון מתחשבת באיכות יותר מאי פעם, אנחנו עדיין שומעים על מקרי זיהום והרעלה בעקבות אחסון שגוי מבחינת נורמות בריאותיות וסביבתיות.
בתהליך הציפוי ואחריו, האיכות הטכנית של חומר הברזל אינה נפגעת וההרכב הפיזי שלו אינו משתנה. הברזל המגולוון ישמור על תכונות המבנה שלו והעוצמה המכנית של הפלדה. החלק החיצוני והחשוף של ארגז הברזל מצופה בשכבה דקה של חומר. זה החלק הכי חשוב בתהליך, כי דווקא החלק העליון של מכל הברזל בא במגע ישיר עם מוצרי מזון. המחקרים מראים, כי הציפוי החדש מפחית את כמויות החיידקים המזהמים כבר בשבוע הראשון.
המטרה העיקרית של מפתחי שיטת הציפוי היא לגרום לתעשיית המזון לאמץ את השיטה בהיקף רחב ככל האפשר. בתכנון הרחוק, הציפוי החדשני לאחסון מזון ימנע התפרצויות של זיהומים וישמור על האיכות והטריות של המזון ברמה הלוגיסטית זמן רב.