מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לשווארמה בלי ייסורי מצפון
21/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'
באדיבות השפית מאיה דרין והמותג סולתם
יום הג'אנק פוד הבינלאומי, שחל ב־21 ביולי, מוקדש כולו למנות המפנקות שאנחנו הכי אוהבים לשנוא או שונאים לאהוב. הפעם, במקום להתמסר לשמן עמוק ולפיתה מתפקעת, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג סולתם מציעים גרסה מפתיעה ובריאה לשווארמה: נתחי הודו רכים, מתובלים בעדינות, עם גרגירי חומוס, בצל סגול וטחינה - שילוב מזין שמתאים הן לילדים והן למבוגרים, ומוכיח שאפשר ליהנות מהטעם המוכר של שווארמה בלי לוותר על הבריאות.
מצרכים לשתי מנות
לשווארמה:
- 300 גרם נתחי שווארמה הודו
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
להגשה:
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- גרידת לימון מלימון אחד
- 1/2 כוס עלי כוסברה
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- 1/2 כוס טחינה טובה ומתובלת
הכנה
- מתבלים את נתחי ההודו בכמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מחממים שמן זית במחבת גריל ומשחימים את השווארמה כ־5 דקות עד שהנתחים מוכנים.
- מוסיפים למחבת גרגירי חומוס, גרידת לימון, כוסברה ובצל, וצולים יחד שתי דקות.
- יוצקים מעל ומגישים.
סטיילינג: נטשה חיימוביץ; צילום: גל בן זאב
תגובות