איגוד יצרני הסאקה והשוצ'ו ביפן מארגן סיור לאנשי מקצוע
איגוד יצרני הסאקה והשוצ'ו ביפן, The Japan Sake and Shochu Makers Association (JSS) מארח סיור מיוחד ומזמין אנשי מקצוע מובילים בעולם בתחום היינות והברים לחקור את העומק ואת המורשת של תרבות הסאקה, ההונקאקו שוצ'ו והאוואמורי של יפן. בתוכנית הבלעדית התנסות אישית בטכניקות זיקוק וייצור מסורתיות של יפן, אשר קיבלו לאחרונה הכרה כמורשת תרבות בלתי מוחשית מטעם אונסק"ו.
סיור הסאקה מכנס אוצרי יין ומנהלי משקאות במסעדות מכל העולם וכולל ביקורים במבשלות נבחרות ברחבי יפן. המשתתפים יצללו אל תוך תהליך הייצור וילמדו על טכניקות ייחודיות לסאקי להכנת אורז, תסיסה ויישון. מלבד ביקורים במבשלות התוכנית כוללת מפגשי התמחות במוסד השכלה בנושאים מגוון השמרים, פרופילי ארומה וגישות מדעיות להכנת הסאקי. כמו כן הסיור כולל ביקורים אצל יצרני קוג'י ובשדות אורז להבנה מלאה של תהליך ייצור הסאקה, מהגרגר ועד כוס היין.
בסיור השוצ'ו, הברמנים ומנהלי הברים המובילים ישרו את רוח המשקאות המזוקקים והייחודיים של יפן, הונאקאקו שוצ'ו. בשונה ממשקאות מזוקקים אחרים בעולם, השוצ'ו כולל מגוון רחב של מרכיבי בסיס ומיוצר בשיטות זיקוק ייחודיות. המשתתפים יבקרו במזקקות, ישוחחו עם יצרנים ויגיעו לתובנות בנוגע למאפיינים המורכבים של התהליך במפגשי טעימה.
הסיור כולל גם ביקורים בשטח בחוות בטטה - אחד המרכיבים העיקריים של השוצ'ו - ובמהלכו המשתתפים יפגשו חוואים מקומיים ויכירו מקרוב את המנהגים המקומיים של השתייה תוך שימוש בכלי הגשה מסורתיים.
מעבר לידע הטכני, סיורי העבר תרמו לקשר דינמי בין המשתתפים ליצרנים היפנים. אוצרי היין משבחים את הסאקה בשל ה"אומאמי המאוזן" שלו וכן "החומציות הנמוכה, מה שמתאים אותו למגוון רחב של סוגי מזון". בדומה לכך, ברמנים משבחים את השוצ'ו על "המגוון הרחב של היישומים בקוקטיילים" ועל "הייצור הטבעי ונטול התוספים" שלו, שהופך אותו למתחרה מרכזי במיקסולוגיה המודרנית.
בעקבות הסיור, המשתתפים ישלבו את ההתנסות החדשה שלהם בתחומים שבהם הם פעילים. בכלל זה הוספת סאקה וסוצ'ו לתפריטים של מסעדות וברים, הכשרת צוותים ושילוב המשקאות האלכוהולים האלו מיפן בתוכניות הלימוד המקומיות של ארגוני אוצרי יין ובסדנאות קוקטיילים ברחבי העולם.
יוזמה זו היא חלק מהמאמצים המתמשכים של JSS להעלות את המודעות הגלובלית למשקאות האלכוהוליים המסורתיים של יפן. ההתאחדות באינטראקציה ישירה עם גורמים גלובליים ומובילים בתחום נועדה להרחיב את השוק ולהבטיח הכרה מתמשכת במשקאות אלו בזירה הגלובלית.
הברמנים המובילים חוקרים את חוות הבטטות. צילום: BUSINESS WIRE
הברמנים המובילים והאורז המולבן. צילום: BUSINESS WIRE