מגה משאיות
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

זמני המתנה למרב"ד והתנהלות המכון

09/03/2022
זמן קריאה: 2 דק'

ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסה לדיון שעסק בהתנהלות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במשרד הבריאות (מרב"ד). הדיון התקיים לבקשת ח"כ אורי מקלב, שמילא את מקומו של היו"ר. בפתח הדיון אמר ח"כ מקלב, כי כיום חסרים אלפי נהגי אוטובוסים ומשאיות, ותנאי הקבלה מחייבים בדיקות במרב"ד, אולם הליך הבדיקה נמשך כשנה, התורים ארוכים וההתנהלות כושלת. התור לבדיקות הוא כ-150 ימי עבודה. הדבר גורם למועמד לעבודה להמתין שנה, וחלק מהממתינים מתייאשים ומוצאים עבודה אחרת. ח"כ מקלב וחברי כנסת נוספים פנו לשר הבריאות ולמנכ"ל משרדו ודרשו לבצע שינויים במכון.

ח"כ קטי שטרית, שביקשה אף היא לקיים את הדיון, סיפרה על אישה שצריכה לקבל אישור להתקין תפוח ברכב, וזמן ההמתנה לאישור אורך יותר מתשעה חודשים. בינתיים היא לא יכולה לצאת לעבוד, כי אם תתקין את האביזר בלי אישור ותיתפס, רישיונה יישלל. ח"כ שטרית אמרה כי אם לא יהיה שיפור בקרוב, בכוונתה להגיש הצעת חוק לפיזור המכון.

ח"כ ולדימיר בליאק טען, כי הבדיקה במכון הרפואי לבדיקת נהגים צריכה לארוך לא יותר מחודש. אם יידרש כסף נוסף, נדאג לכך.

מנהל אגף הרישוי במשרד התחבורה, אפי רוזן, אמר כי נהגים מקצועיים יכולים להתחיל ללמוד ללא אישור רפואי, בחתימה על הצהרה, אבל הציבור לא משתמש באפשרות הזו כי אדם לא ישלם 13 אלף שקלים אם הוא עלול לגלות שהוא לא כשיר רפואית. צריך לתת תשובה תוך חודש וחצי. ישנו פער של 15 אלף נבדקים. "הרעיון הוא לא לסגור את המכון, אבל המתנה של שמונה חודשים היא פגיעה באינטרס הציבורי. אם המכון יידע לתת תשובה תוך שבועיים, הוא חייב לפעול, וצריך את שיתוף הפעולה של קופות החולים."

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ספי מנדלוביץ, אמר כי הטיפול במרב"ד נמצא בראש סדר העדיפויות של המשרד. הוא הודה כי זמני ההמתנה ארוכים באופן בלתי סביר, וציין כי המשרד מבצע מספר פעולות לטיפול בליקויים. לדבריו, בעוד שלושה חודשים יוכל להראות לוועדה ירידה של 50% בתיקים הממתינים.

ח"כ מקלב ביקש לשתף את משרד התחבורה בדיונים האלו ולהתעדכן על יישום מבצע חיסול התיקים הממתינים לטיפול במרב"ד. משרד הבריאות התבקש לדווח לוועדה על יעד ההמתנה שקבע לטיפול בפנייה למכון, כשההמלצה היא חודש עד חודש וחצי.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן