רנו מתחילה בייצור סדרתי של משאיות חשמליות כבדות
חטיבת המשאיות של רנו מתחילה בייצור סדרתי של משאיות חשמליות כבדות במפעל בורג-אן-ברס. האתר מרכיב את המשאיות של המותג הצרפתי כבר 60 שנה, וכעת אמור לייצר את רנו משאיות E-Tech T ו-C המיועדות למשימות הפצה אזורית ובנייה עירונית.
רנו משאיות ממשיכה גם במפעל עצמו במעבר האנרגטי שלה עם פרויקט בתחום האנרגיה הירוקה, בשיתוף עם חברת TotalEnergies. המטרה היא לצייד את אתר התעשייה בורג-אן-ברסה בפנלים סולריים בשטח של 170 דונם. פרויקט זה, המסמל את המעבר של משאיות רנו לפעילות דלת פחמן, מסמן צעד מרכזי במעבר לייצור אנרגיה מתחדשת, שכן תפוקת החשמל שלו תכסה צריכה כמו שצורכים 17,500 תושבים. מדובר בתפוקה כוללת של יותר מ-22 מגה ואט בשיא.
הפרויקט אמור להיות אחד הגדולים בצרפת. חלק מהאנרגיה שתפיק תחנת הכוח הסולרית תשמש את המפעל. 30% מתצרוכת החשמל של האתר תסופק על ידי הפנלים, לטובת רכבי העובדים והמשאיות המיוצרות במפעל.
מפעל רנו משאיות בבורג-אן-ברסה, שפועל מאז 1964, ירכיב כעת גם את משאיות רנו E-Tech T ו-C. המשאיות, במשקל כולל של 44 טונות, הן התוספות האחרונות למגוון הכלים החשמלי של היצרן הצרפתי, שהוא הרחב ביותר באירופה, וכעת מכסה כמעט את כל היישומים העירוניים והאזוריים.
כדי להתאים לייצור של המשאיות החשמליות, רנו משאיות השקיעה בשינוי ובהתאמת המיתקנים התעשייתיים שלה, וכן בבניית הכישורים של עובדיה. היצרן מסתמך על ניסיון של ארבע שנים בייצור משאיות חשמליות בנפח בינוני במפעל בבלינוויל-סור-אורן ומיישם אותן הוראות ושיטות עבודה מומלצות בבורג-אן-ברסה.
משאיות רנו E-Tech T ו-C מורכבות באותו קו כמו מקבילות הדיזל שלהן, ולאחר מכן מועברות לשטח ייעודי של 5,200 מ"ר - מפעל רנו משאיות E-Tech - שם מפעילים וטכנאים מוסמכים מבצעים את הפעולות הטכניות לחשמול, כלומר הרכבה של יחידת ההנעה החשמלית (EDU) והתקנה של תיבת ההילוכים והסוללות. לאחר מכן הרכבים החשמליים חוזרים לתהליך הייצור הסדרתי, עם מבחני ביצועים וניסויי מסלול, כדי להבטיח את אמינותם ואיכותם.
אפשר לצייד את המשאיות E-Tech T ו-C בשניים או שלושה מנועים חשמליים המפתחים הספק משולב של עד 490 קילוואט (= 660 כ"ס). כדי לענות על צרכי הלקוחות מבחינת טווח ופעילות, אפשר להרכיב במשאיות E-Tech T ו-C ארבע עד שש חבילות סוללות ליתיום-יון עם הספק שבין 390 ל-540 קילוואט-שעה. אפשר להטעין את הסוללות באמצעות זרם חילופין (AC) עד 43 קילוואט, או באמצעות זרם ישר (DC) עד 250 קילוואט. משאיות אלו יוכלו לנסוע עד 300 ק"מ בטעינה מלאה ועד 500 ק"מ עם טעינת ביניים מהירה (250 קילוואט) שתימשך שעה (לרכב 6 ערכות סוללות). תאי הסוללה והמודולים מסופקים על ידי סמסונג SDI ומורכבים במפעל בעיר גנט שבבלגיה, בבעלות קבוצת וולוו, שרנו משאיות היא בעצמה חלק ממנה.
----------