מגה משאיות
ניוזלטר מגה משאיות
מגה משאיות גיליון 34
לעמוד קודם

דוחות שגויים לרכב כבד

10/07/2024
זמן קריאה: 3 דק'

ביום 21.5.2024 התקיימה באגף התנועה פגישה של נצ"מ עמיר ג'יבלי, רמ"ח מו"פ במשטרת התנועה, רפ"ק אמיר ליפשיץ, ראש חו' ייעוץ וחקיקה באגף התנועה, ראש אגף התנועה, ניצב יהודה בן עטר, וגבי בן הרוש, יו"ר מועצת המובילים.

בפגישה הציג בן הרוש נתונים המלמדים על חוסר מקצועיות של שוטרי היחידה המיוחדת לאכיפת רכב כבד במשטרת התנועה. בעקבות זאת הנחה ראש אגף התנועה לוודא שכל שוטרי היחידה המיוחדת לאכיפת רכב כבד העוסקים במתן אישורים להובלת מטענים, בקיאים בהנחיית ראש את"ן, המאריכה את תוקף המתווה הישן עד סוף שנת 2024 (לפיכך למעשה יש אישורים להובלת מטען חורג על פי הנוהל הישן עד סוף 2024), לקבל תקציר מגבי בן-הרוש לגבי פערי המקצועיות של שוטרי היחידה, ולקיים פגישה בין בן הרוש למפקדים ולשוטרים של יחידת הרכב הכבד לצורך יישור קו בנושאים מקצועיים - הדרכת שוטרי היחידה בעקבות תופעה נרחבת של מתן דוחות שגויים.

ראש אגף התנועה הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין מועצת המובילים לאגף התנועה, כפי שהיה בעבר.

דיון על צמצום זיהום אוויר מתחבורה

גבי בן הרוש, יו"ר מועצת המובילים, דוד כוכבא, מנכ"ל מועצת המובילים, חנן קופל, מנהל חטיבת ההובלה והלוגיסטיקה תעבורה, ענבל דרעי, מנכ"לית חברת גליל מערבי הנמל החדש, ורן רייז, מנהל אגף תחבורה במשרד לאיכות הסביבה, נפגשו לאחרונה במשרדים של גליל מערבי הנמל החדש בנושא הוראת המשרד להגנת הסביבה למנוע ולצמצם את זיהום האוויר מתחבורה. ההוראה קובעת, כי עד שנת 2020 לפחות 3% מכלי הרכב בחברות בעלות ציי הרכב כבדים שבהם 100 כלי רכב ומעלה, צריכות היו לנוע באמצעות הנעה חלופית. לאחר שאותן חברות לא הצליחו לעמוד בהוראות אלה, הן קיבלו קנסות עתק מהמשרד לאיכות הסביבה.

חנן קופל אמר בפגישה: "אנחנו תומכים בכל תהליך שיכול להועיל במניעת זיהום אוויר בכלל ומתחבורה בפרט, אך לצערנו אין פתרונות זמינים ותשתיות תומכות, והבעיה מחמירה ככל שמשקלי המשאיות גבוהים יותר."

לדברי גבי בן הרוש, "אנו בעד כל דבר שיתרום לאיכות הסביבה, אולם אין משאיות כבדות בעולם שיכולות לנוע באמצעות חשמל. למשאיות אלה אין אפשרות טכנית, הפעילות של המשאיות שלנו וסוגי הרכב שלנו לא מאפשרים זאת."

ענבל דרעי פירטה את הקשיים של חברות ההובלה לעמוד בהוראות המשרד להגנת הסביבה: "מבחינת סידור העבודה, השונות בעולם ההובלה בסידור העבודה דינמית מאוד. לגבי נסועה, חלק מהמשאיות נוסעות מרחקים ארוכים, ולכן צריך להביא בחשבון אנרגיה זמינה בטעינה מהירה בפריסה ארצית כמו בתחנות דלק. לגבי משקל, אנו מובילים על פי המשקלים המותרים בחוק. ברגע שנתחיל להוריד כי מועמסים מצברים וכדומה, נוכל להוביל פחות משקל. אלה הן המגבלות שלנו, וצריך להתאים למציאות הזאת."

דוד כוכבא אמר: "היום, כשעובדים 24 שעות ביממה והציוד יקר, צריך לנצל אותו. הטעינה לא יכולה להיות חלק מסידור העבודה כי זה פוגע ביעילות. הטעינה צריכה להיות זמינה וטריוויאלית לחלוטין. המדינה לא מעודדת זאת כלכלית כפי שהיא עושה בתחבורה הציבורית."

רן רייז: "באתי ללמוד, ויש לי שאלות. בשביל לחיות פה בשנת 2050, אנו צריכים לאפס פליטות. אני מניח שבשנים 2035-2030 הבעיות של משקל ותשתית ייפתרו, ופערי המחירים יצטמצמו. צריך להתחיל איפשהו ולמצוא את הפתרונות לאתגרים."

רייז סייר בחברה, ראה את המגבלות של משאית סמי טריילר כבדה, וביקר בחדר סידור העבודה והבין את המורכבות של שימוש באנרגיה חשמלית למשאיות.

לאחר הסיור הגיעו המשתתפים לסיכום ולהחלטות:

המשרד לאיכות הסביבה יבחן את האפשרות להוריד את הרף של גודל החברה שעליה חלה ההוראה, מכיוון שייתכן שדווקא קל יותר להשית את ההוראה על ציי רכב קטנים שבהן משאיות שמתאימות יותר להנעה חשמלית. המשרד יבחן גם את הורדת רף המשקל המרבי של משאיות הכלולות בהוראה. המשרד ייעזר בחברת ייעוץ. כמו כן המשרד יתחשב בעצם הדבר שבאחריות המדינה לדאוג לתשתיות מתאימות לכל דרישה של אנרגיה חלופית.

עוד סוכם, כי מועצת המובילים תחל הליך של מיפוי תנועה וגודל של המשאיות, ותקים צוות מצומצם לטיפול בנושא שיכלול גם גורם מקצועי.

הצוותים של המשרד לאיכות הסביבה ומועצת המובילים יקבעו לו"ז ויעבדו בשת"פ.

 

פגישה של מועצת המובילים עם המשרד לאיכות הסביבה בחברת גלילי מערבי הנמל החדש. מימין לשמאל: גבי בן-הרוש, דוד כוכבא, חנן קופל, ענבל דרעי ורן רייז

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן