מגה משאיות
ניוזלטר מגה משאיות
מגה משאיות גיליון 41
לעמוד קודם

משאיות פוסו חשמליות חוברות ל-DHL בשוודיה

31/12/2024
זמן קריאה: 2 דק'

דגמי eCanter של מותג פוסו (FUSO) מתחילים להגיע ליבשת אירופה, וההתחלה נראית מבטיחה. ענקית המשלוחים, חברת DHL, קיבלה לאחרונה 6 משאיות משלוחים חשמליות מדגמי eCanter המיועדות למשימות חלוקה עירוניות ואזוריות באזור העיר מאלמו שבשוודיה. מותג פוסו היה שייך בעבר לקבוצת מיצובישי, וכיום החברה בבעלות קבוצת מרצדס.

חברת הלוגיסטיקה פלקנקלב (Falkenklev Logistik) השוודית פועלת בשיתוף פעולה עם DHL, ו-6 משאיות חשמליות ראשונות במשקל כולל של 8.55 טונות אמורות להשתלב במשימות החלוקה הרגילות.

המשאיות הקלות מרצדס FUSO הן תוספת מושלמת לצי החשמלי של חברת פלקנקלב. מנהלי החברה החליטו להמיר את התנועה העירונית של החברה במאלמו להנעה חשמלית. כחלק משיתוף הפעולה עם DHL, המשאיות הקלות נצבעו בצהוב בוהק וישמשו אך ורק לפעולות הובלה של DHL בחוף הדרומי של שוודיה, באזור סקונה ובמיוחד בעיר מאלמו, לפיכך הן ממותגות בהתאם.

למשאיות הקלות בסיס גלגלים של 4,750 מ"מ, אורך מרכב מרבי של 7.2 מ' ועד 15 משטחים. הן סוגרות את הפער בין ואנים למשאיות הובלה כבדות, והן בדיוק מה שהחברה חיפשה כדי לחשמל את המשלוחים היומיים שלה ל-DHL במרכז מאלמו.

היזם היה משוכנע בהתאמתו של FUSO eCanter לשימושו המיועד, והזמין את הרכבים ללא נסיעת מבחן ואף בלי לראות את הרכבים בסוכנות. עם 20 עד 30 עצירות למסירה ואיסוף סחורות ואורך ממוצע של קצת פחות מ-20 קילומטרים, המסלולים מושלמים לשימוש בכלי רכב חשמליים בלבד. לעומתם רכבי דיזל אינם יעילים במיוחד בשימוש מתמיד בתנועת עצור וסע. עם חבילת סוללות בגודל M, המורכבת משתי סוללות ומבטיחה טווח של עד 140 קילומטרים, eCanter החדש מתאים למטלות היומיות העירוניות.

גובה הכניסה של תא הנוסעים של FUSO eCanter נמוך מאוד, והדבר מקל מאוד על הנהג ומפחית את עייפותו. התכנון נועד לספק לנהגים תחושה מוכרת כאשר הם עוברים ממשאיות גדולות יותר ל-eCanter ורגילים למדרגות כניסה. הסוכן המקומי צייד את המשאיות בספוילר לגג ובמסיטי רוח צדדיים, והדבר משפיע לטובה על היעילות ומתאים חזותית את התא למאפייני הגוף של הנהג. הדילר המקומי של פוסו הכין תוכנית הכשרת נהגים מפורטת לקראת המסירה הרשמית.

בעל חברת התובלה, ויקטור פלקנקלב, הקים פארק סולרי בשנת 2022. המפעל בפרסטורפ, כ-80 ק"מ צפונית מזרחית למאלמו, בגודל של 15,000 מ"ר, מייצר יותר ממיליון קילוואט שעות חשמל בשנה ויש לו מערכת אחסון סוללות מחוברת עם שני מגה-ואט הספק המסייעת לייצוב הרשת. החשמל מוזן לרשת הציבורית, וחברת פלקנקלב יכולה להיעזר ברשת לצרכיה. יש לחברה כ-140 משאיות במסלולים שבהם אפשר להתנהל בקלות באמצעות חשמל.

ההחלטה לאחר מכן הייתה להשקיע בחצי תריסר משאיות הפצה כבדות מהיצרן השוודי וב-300 משאיות מדגמי eActros. החברה מחזיקה גם כמעט 20 משאיות מרצדס בנץ eSprinters. החזון שלה הוא להטעין את הרכבים עם החשמל שמופק בפארק הסולרי שהקימה, בתחנות הטעינה, ואז 'המעגל הירוק' יושלם.

מסיבה זו נבנתה תחנת הטעינה הראשונה והגדולה ביותר של שוודיה לכלי רכב כבדים עם 22 נקודות טעינה CCS2 ומערכת אחסון סוללות ישירות מול האתר של פלקנקלב במאלמו. תקן הטעינה מאפשר הספק של עד 350 קילוואט ומתאים למשאיות ולרכבים קלים. התכנון הראשוני היה להטעין את צי החשמל של החברה בלילה.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן