מגה מזון
כתבות
כלים למטבח

כלים למטבח

 
אבירם זינו |  
25/11/2021
זמן קריאה: 7.5 דק'

סכיני השף היפניות נחשבות מובילות בעולם ואיכותן חסרת פשרות. עסק ישראלי, אטורי, מייצג שתי משפחות יפניות המייצרות סכיני שף יפניות מקוריות. פגשנו את הבעלים כדי לשמוע על סודות הסכינים היפניות.

את העסק התחיל קובי, יעקב בנוז (35), צעיר ישראלי שהתגורר ביפן. הוא נישא שם והוליד ילדים (עדי בן 18 ודניאל בן 16), אחרי 12 שנים החליטה המשפחה לעלות לארץ, אלא שכעבור כמה שנים הגעגועים גברו, וקובי חשב על מיזם עסקי שירגיע אותם. "הרגשתי שאני חייב לנצל מה שלמדתי ביפן וכל מה שאני מתגעגע אליו, משהו מיוחד, לא איזה חטיף או פריט שכולם מביאים. רציתי משהו עם מסורת, עם תרבות," הוא חושף.

קובי מספר איך התחיל היבוא של הסכינים היפניות ארצה: "התחלתי לחזר אחרי שתי משפחות של נפחים ביפן שעסקו בייצור של סכינים. התרבות ביפן שונה מאוד מהתרבות בארץ. ברוב המקרים ליצרנים חסר היצר הישראלי להרוויח כמה שיותר, והם מסתפקים בייצור מקומי."

החיזור ארך כמעט שנתיים. לעזרת קובי נחלצה אישתו היפנית, שאפשרה את פתיחת הדלתות. קובי: "צריך להבין שפגישת עסקים שם אחרת לחלוטין ממה שאנחנו מכירים. יש אלמנטים של נימוסין. למשל, להרים את היד באמצע הפגישה, או לשלוף כרטיס ביקור - פעולות שעשויות להיראות לנו טבעיות ורגילות - עשויות להיראות ליפנים כזלזול. הדבר הצריך מאמץ וחיזור ארוך מאוד."

כותרת
תוכן